ΑΡΧΙΚΗ

Λέγει αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς· εἰ τέκνα τοῦ Ἀβραὰμ ἦτε, τὰ ἔργα τοῦ Ἀβραὰμ ἐποιεῖτε.Κατά Ιωάννη Κεφάλαιο Η , 39

 

Διαβάστε Κατά Ιωαννην Κεφάλαιο Ζ στίχοι 19-20 και Κεφ.  Η στίχοι 37-41. Το Κεφάλαιο Ζ και Η είναι συνδεμένα μαζί πρέπει κάποιος να τα  διαβάσει με την σειρά , την εξέλιξη των γεγονότων .

Μαρτύριο του Αγίου Μάρτυρος Λογγίνου του Εκατόνταρχου και των δύο στρατιωτών

 

Άγιος Ησύχιος ο Πρεσβύτερος (Ιεροσολύμων): Μαρτύριο του Αγίου Μάρτυρος Λογγίνου του Εκατόνταρχου και των δύο στρατιωτών.

ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΟΓΓΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟΥ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. 

Εάν ήσασταν παιδιά του Αβραάμ , θα κάνατε και τα έργα του Αβραάμ.

 Καταρχήν ποιος ήταν ο Αβραάμ και ποια τα έργα του ;;;

Την Απάντηση θα μας την δώσει  η Αγία Γραφή στο βιβλίο της Γένεσις σελ ΤΟΜΟΣ 1ος  σελίδες 96 έως 231 Τρεμπελα .

Περισσότερα εδώ 

Ο Αβραάμ χωρίστηκε πάρα πολλές φορές από τους συνανθρώπους του.

Η σημασία του ονόματος χριστιανός. Τί σημαίνει το όνομα του χριστιανού;

 

Δεν ωφελούμαστε καθόλου με το να φέρουμε το όνομα των χριστιανών , εάν δεν συμφωνούν τα έργα μας .

Γιατί είναι γραμμένο εάν ήσασταν παιδιά του Αβραάμ , θα κάνατε και τα έργα του Αβραάμ.

Η σημασία του ονόματος ψευτο-χριστιανός .

 

Η σημασία του ονόματος ψευτο-χριστιανός .

Στο βιβλίο του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΠ.ΜΠΙΛΑΛΗ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΟ Α’ , αναλύει ξεκάθαρα την σημασία του ονόματος ψευτο -χριστιανός.

Ο Ψ ε υ τ ο- χριστιανισμός

 ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Αλλά τότε κατά τι διαφέρει ο Οικουμενισμός από την Εβραιομασωνια ; Συμπίπτουν και οι δυο εις την διδασκαλία . Όλη η Εβραιομασωνικη διδασκαλία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η άρνησις του Ιησού Χριστού , η άρνησις Του ως Θεού και λυτρωτου του Κόσμου.

Η υποκρισία των Αρχιερέων Οικουμενιστών κρίνονται από τα ίδια τους τα λόγια

 Στις 15/08/2024  ο Σερρών λειτούργησε στον Ι. Ναό   Κοιμ. Θεοτόκου Σερρών.

 Χτες 22/08/2024 παραβρέθηκε θαυματουργικός(θα του βγάλουν και Αγιογραφία των Σερρών  περιμένετε)  όπως ομίλησε  ένας Μητροπολίτης ,   πριν βγάλει τον λόγο του στο 1ωρα και 37  λεπτά . Στο λόγο του ο Σερρών είπε για τους αφύσικους Νόμους που ψήφισαν οι άνθρωποι. Όταν ήταν ο Βουλευτής Σερρών ο κ. Αν. Χατζηβασιλείου στις 15/08/2024 μέσα τον Ιερό Ναό στις Σέρρες  γιατί δεν του είπε τίποτα  να τον ελέγξει ;;; Τώρα θυμήθηκε ο Σερρών τους ανήθικους νόμους ξαφνικά   ;; Για τις ταυτότητες και προσωπικό αριθμό πότε θα μιλήσει , που είχε πει παλιά ότι θα μιλήσει ;;;

Εκτός αυτού γυναίκες να ψάλλουν σε ανδρικό μοναστήρι  , αφού η πηγή πιο κάτω λέει ότι υπάρχει ηγούμενος εκεί.

Η αίρεση του οικουμενισμού είναι η νέα ειδωλολατρία

 

του π. Φωτίου Βεζύνια

Αρχικά ας δούμε τον ορισμό της λέξεως είδωλο. Είδωλο λοιπόν είναι η εικόνα αντικειμένου η οποία σχηματίζεται ως αποτέλεσμα ενός οπτικού φαινομένου (ανάκλασης σε κάτοπτρο, διάθλασης δια μέσου φακού κτλ.) (Ο Ορισμός από http://www.greek-language.gr)
Ο παραπάνω ορισμός ο ισχύων για τον υλικό κόσμο, κατ’ επέκταση ισχύει και για τον πνευματικό.
Ο άνθρωπος ο πτωτικός, ο άνθρωπος ο μετά την παρακοήν, ο εκτός του Παραδείσου άνθρωπος, δεν μπορούσε να υποφέρει την έλλειψη του πραγματικού Θεού. Δεν μπορούσε να υπομένει την κατάσταση της ακοινωνησίας με την Θεία Χάρη στην οποία περιέπεσε. Έτσι πολύ σύντομα, αστραπιαία, είναι ίσως η καταλληλότερη λέξη, εφηύρε τα αντί του Θεού κείμενα και αντικείμενα, τα οποία και ανήγαγε εις επίπεδο Θεού. Έτσι έφθασε ο άνθρωπος να λατρεύει όχι τον Αληθινό έναν Θεό, αλλά όσα είδωλα του Θεού δημιουργούσε ο ίδιος ή δημιουργούνταν γύρω του, δια των φαινομένων της «πνευματικής» «ανακλάσεως», του «αντικατοπτρισμού», της «διαθλάσεως», της «παραθλάσεως»… και όλων των άλλων.

 

Άνθρωπος η κορωνίδα της δημιουργίας.

 


Άνθρωπος η κορωνίδα της δημιουργίας.

Ευχαριστία και δοξολογία πρέπει εις τον Θεό.

Ο Βατάτζης των Σλάβων

 Τελικά πόσους τέτοιους Βασιλείς θα έχουμε πριν τον Αντίχριστο ?

Ο καθένας (δήθεν Ορθόδοξος λαός είτε είναι Έλληνας είτε Ρουμάνος είτε  Βούλγαρος  είτε Σλάβος είτε Ρώσος)  ελπίζει  σε έναν Βασιλέα χωρίς ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

Το παραμύθι της Αναλαμπής καλά κρατεί .

Οι "μονοθεϊστικές" θρησκείες: Έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς;

 

«Οι Εβραίοι και οι Ισλαμικοί λαοί, και οι Χριστιανοί… αυτές οι τρεις εκφράσεις του ίδιου μονοθεϊσμού, μιλούν με τις αυθεντικότερες και αρχαιότερες, κι ακόμα με τις τολμηρότερες και πειστικότερες φωνές. Γιατί να μην είναι δυνατό, το όνομα του ίδιου Θεού, αντί να προκαλεί αδιάλλακτη εναντιότητα, να οδηγεί μάλλον σε αμοιβαίο σεβασμό, κατανόηση και ειρηνική συνύπαρξη: Δεν θα έπρεπε η αναφορά στον ίδιο Θεό, στον ίδιο Πατέρα, χωρίς προκαταλήψεις στη θεολογική συζήτηση, να μας οδηγήσει μάλλον να ανακαλύψουμε μια μέρα αυτό που είναι τόσο προφανές, αλλά και τόσο δύσκολο – ότι είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Πατέρα κι ότι γι’ αυτό είμαστε όλοι αδέλφια;» -Πάπας Παύλος ο 6ος, La Croix, 11 Αυγ. 1970

Η αποχριστιανισμένη Θεολογία του καιρού μας

 Ιδού , λοιπόν ,  πως οι Οικουμενιστες δημιουργούν ψευτοχριστιανούς και καλλιεργούν τον ψευτο χριστιανισμό.

Οικουμενισμός χωρίς μάσκα του Χ.Β .  σελ. 140-143 

διαβάστε εδώ 

 

Το νέο σύμβολο Πίστεως που υποστηρίζει ο οικουμενισμός

  Είναι πραγματικά απίστευτο πως προχωρεί η οικουμενιστική κίνηση μετά την ψευτοσύνοδο της Κρήτης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις