ΑΡΧΙΚΗ

Εάν ήσασταν παιδιά του Αβραάμ , θα κάνατε και τα έργα του Αβραάμ.

 Καταρχήν ποιος ήταν ο Αβραάμ και ποια τα έργα του ;;;

Την Απάντηση θα μας την δώσει  η Αγία Γραφή στο βιβλίο της Γένεσις σελ ΤΟΜΟΣ 1ος  σελίδες 96 έως 231 Τρεμπελα .

Περισσότερα εδώ 

Ο Αβραάμ χωρίστηκε πάρα πολλές φορές από τους συνανθρώπους του.

 

Ο πρώτος χωρισμός που έκανε , ήταν η  υπακοή στο Θεό ,  ήταν να φύγει μακριά  από την ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ από τον τόπο που ζούσε. Αυτό ήταν το πρώτο βασικό έργο που το έκανε πράξη ο Αβραάμ. 

Μέχρι να έρθει ο Χριστός στην γη , οι Προφήτες καλούσαν τους τον λαό του Ισραήλ  σε ΜΕΤΑΝΟΙΑ σε όσους πήγαιναν στην ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ και τους απέτρεπαν να μην ξαναπάνε.

 Αποκάλυψις Ιωάννου 22:15 Έξω δε είναι οι κυνες και οι μάγοι και οι πόρνοι και οι φονεις και οι ειδωλολατραι και πας ο αγαπων και πραττων το ψευδος.

 Ο Απόστολος Παύλος μας λέει.

Προς κορινθιους Α ́ 10:7 Μηδε γινεσθε ειδωλολατραι, καθως τινες εξ αυτων, ως ειναι γεγραμμενον· Εκαθησεν ο λαος δια να φαγη και να πιη, και εσηκωθησαν να παιζωσι.

Προς κορινθιους Α ́ 10:14 Δια τουτο, αγαπητοί μου, φεύγετε από της ειδωλολατρειας.

 Περισσότερα χωρία στο παρακάτω λινκ.

 Αὕτη ἡ κλητὴ καὶ ἁγία ἡμέρα - Έρευνα για είδωλα

Αὕτη ἡ κλητὴ καὶ ἁγία ἡμέρα - Έρευνα για εξελθε

 Αὕτη ἡ κλητὴ καὶ ἁγία ἡμέρα - Έρευνα για φεύγετε 

 Αὕτη ἡ κλητὴ καὶ ἁγία ἡμέρα - Έρευνα για χωρισμό

Ο Άβραμ και ο Λωτ στη Χαναάν

Γεν. 12,1           Καὶ εἶπε Κύριος τῷ Ἅβραμ· ἔξελθε ἐκ τῆς γῆς σου καὶ ἐκ τῆς συγγενείας σου καὶ ἐκ τοῦ οἴκου τοῦ πατρός σου καὶ δεῦρο εἰς τὴν γῆν, ἣν ἄν σοι δείξω·

Γεν. 12,1                    Τοτε είπεν ο Κυριος στον Αβραμ· “έβγα από την πατρίδα σου, από τους συγγενείς σου και τον πατρικόν σου οίκον, και ξεκίνα και πήγαινε εις την χώραν, την οποίαν εγώ θα σου δείξω.

Γεν. 12,2           καὶ ποιήσω σε εἰς ἔθνος μέγα καὶ εὐλογήσω σε καὶ μεγαλυνῶ τὸ ὄνομά σου, καὶ ἔσῃ εὐλογημένος·

Γεν. 12,2                   Θα σε κάμω δε γενάρχην μεγάλου έθνους, θα σου δώσω πλουσίας τας υλικάς και πνευματικάς ευλογίας μου, θα καταστήσω ένδοξον το όνομά σου και έτσι θα είσαι πλούσιος και δοξασμένος εν μέσω των ανθρώπων.

Γεν. 12,3           καὶ εὐλογήσω τοὺς εὐλογοῦντάς σε καὶ τοὺς καταρωμένους σε καταράσομαι· καὶ ἐνευλογηθήσονται ἐν σοὶ πᾶσαι αἱ φυλαὶ τῆς γῆς.

Γεν. 12,3                   Θα ευλογήσω δε εκείνους, οι οποίοι θα σε σέβωνται και θα σε τιμούν, θα καταρασθώ δε εκείνους οι οποίοι θα σε υβρίζουν και θα σε πολεμούν. Και το σπουδαιότερον, ότι δι' ενός από τους απογόνους σου θα ευλογηθούν όλαι αι φυλαί της γης”.

Γεν. 12,4           καὶ ἐπορεύθη Ἅβραμ, καθάπερ ἐλάλησεν αὐτῷ Κύριος, καὶ ᾤχετο μετ᾿ αὐτοῦ Λώτ. Ἅβραμ δὲ ἦν ἐτῶν ἑβδομηκονταπέντε, ὅτε ἐξῆλθε ἐκ Χαῤῥάν.

Γεν. 12,4                   Υπήκουσεν ο Αβραμ και ανεχώρησεν από την Χαρράν, όπως του είχεν είπει ο Κυριος. Μαζή του δε ανεχώρησε και ο Λωτ. Οταν δε ο Αβραμ ανεχώρησεν από την Χαρράν δια την Χαναάν, ήτο εβδομήκοντα πέντε ετών.

Γεν. 12,5           καὶ ἔλαβεν Ἅβραμ Σάραν τὴν γυναῖκα αὐτοῦ καὶ τὸν Λὼτ υἱὸν τοῦ ἀδελφοῦ αὐτοῦ καὶ πάντα τὰ ὑπάρχοντα αὐτῶν, ὅσα ἐκτήσαντο, καὶ πᾶσαν ψυχήν, ἣν ἐκτήσαντο ἐκ Χαῤῥάν, καὶ ἐξήλθοσαν πορευθῆναι εἰς γῆν Χαναάν.

Γεν. 12,5                   Επήρε μαζή τοο ο Αβραμ την γυναίκα αυτού την Σαραν, το παιδί του αδελφού του τον Λωτ, όλους τους δούλους και όλα τα υπάρχοντά των όσα είχον αποκτήσει εις Χαρράν, και έφυγον από την πόλιν Χαρράν, δια να μεταβούν εις την χώραν Χαναάν.

Γεν. 12,6           καὶ διώδευσεν Ἅβραμ τὴν γῆν εἰς τὸ μῆκος αὐτῆς ἕως τοῦ τόπου Συχέμ, ἐπὶ τὴν δρῦν τὴν ὑψηλήν· οἱ δὲ Χαναναῖοι τότε κατῴκουν τὴν γῆν.

Γεν. 12,6                   Ο Αβραμ διεπέρασε κατά μήκος από βορρά προς νότον την Χαναάν μέχρι του τόπου της Συχέμ, πλησίον της τοποθεσίας, της λεγομένης “υψηλή δρυς”. Οι Χαναναίοι δέ, οι απόγονοι δηλαδή του Χαμ, κατοικούσαν τότε την περιοχήν αυτή.

 Που αλλού έδιωξε ο Θεός τον άνθρωπο από τον τόπο που ζούσε  ;;  για ποιο λόγο;;  Για μια παρακοή .

Γεν. 3,23           καὶ ἐξαπέστειλεν αὐτὸν Κύριος ὁ Θεὸς ἐκ τοῦ παραδείσου τῆς τρυφῆς ἐργάζεσθαι τὴν γῆν, ἐξ ἧς ἐλήφθη.

Γεν. 3,23                   Και έδιωξεν ο Θεός τον Αδάμ από τον παράδεισον της χαράς και της τέρψεως, δια να εργάζεται μετά κόπου την γην, από το χώμα της οποίας είχε πλασθή το σώμα του.

Γεν. 3,24           καὶ ἐξέβαλε τὸν Ἀδὰμ καὶ κατῴκισεν αὐτὸν ἀπέναντι τοῦ παραδείσου τῆς τρυφῆς καὶ ἔταξε τὰ Χερουβὶμ καὶ τὴν φλογίνην ῥομφαίαν τὴν στρεφομένην φυλάσσειν τὴν ὁδὸν τοῦ ξύλου τῆς ζωῆς.

Γεν. 3,24                   Εβγαλε τον Αδάμ και τον έφερε να κατοικήση απέναντι από τον παράδεισον της χαράς και της τέρψεως. Διέταξε δε τα Χερουβιμ και την φλογίνην ρομφαίαν, την συστρεφομένην, να φυλάσσουν την οδόν, η οποία ωδηγούσε προς το δένδρον της ζωής.

Στις σελίδες 251 έως 256 στο βιβλίο του Χ.Βασιλοπουλου μας λέει στο 3ον Μακρυά από τον Οικουμενισμό. Στην σελίδα 255 κάνει λόγο για Εκκλησία ειδώλων .


Ο Οικουμενισμός είναι η <<Εκκλησία>> που δημιουργήσανε οι άνθρωποι. Είναι η <<Εκκλησία>> των ειδώλων. Η Ορθοδοξία όμως είναι Μονάχη της Οικουμενική . Δεν της χρειάζεται άλλος Οικουμενισμός .

Εμείς οι Ορθόδοξοι δεν έχουμε καμία θέση αυτό το κομφούζιο των αιρέσεων και των ειδώλων . Πρέπει να μείνουμε μακρυά από τον Οικουμενισμό , μακρυά από το Π.Σ. Εκκλησιών.

Γι αυτό κανένα διάλογο με τους Οικουμενιστες καμία επικοινωνία. <<Ούτε χαιρειν>> ούτε καλημέρα με αυτούς τους αιρετικούς , όπως μας τονίζει ο μαθητής της αγάπης ο Ευαγγελιστής Ιωάννης. Είναι αιρετικοί .Η δε Εκκλησία μας απαγορεύει και την συμ προσευχή . Έτσι θα ειμεθα σίγουροι και ασφαλείς.

 ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Η αίρεση του οικουμενισμού είναι η νέα ειδωλολατρία

 

ΑΝΕΤΗΝ ΑΦΗΚΑΜΕΝ ΤΗΝ ΘΥΡΑΝ - Τίς δέ συγκατάθεσις ναώ Θεού μετά ειδώλων;

Αυτά ισχυρίζονται  πιο κάτω λινκ οι Οικουμενιστες ότι όλοι έχουν τον ίδιο Θεό και  κοινό τον Αβραάμ . 

 ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Οι "μονοθεϊστικές" θρησκείες: Έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς;

στο επόμενο θα δούμε που το ανάφερε ο Κύριος μας στην Αγία Γραφή  . 

Εάν ήσασταν παιδιά του Αβραάμ , θα κάνατε και τα έργα του Αβραάμ.

Θα δούμε και την ερμηνεία από Αγίους Πατέρες μας .

Μήπως γνωρίζει κανείς να μας πει τι σημαίνει η λέξη ΜΑΚΡΥΑ  ;;;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δρ Δημήτρης Χιωτακάκος: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ… ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ… ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝ ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ…

  Δώστε πολύ μεγάλη προσοχή σ’ αυτό το εξάλεπτο βίντεο, γιατί θα το βρούμε μπροστά μας. ΑΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ, ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις