ΑΡΧΙΚΗ

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης και οι Οικουμενιστές

 Συγκρίνατε αν ο Άγιος  Δημήτριος ο Μυροβλύτης έκανε τα ίδια με τους σημερινούς ταγούς της Εκκλησίας ;;; διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού»ἀσεβείας τὴν πλάνην καταβαλών, Μάρτυς κατεπάτησας, τῶν τυράννων τὰ θράση, καὶ τῷ θείῳ πόθῳ, τὸν νοῦν πυρπολούμενος, τῶν εἰδώλων τὴν πλάνην, εἰς χάος ἐβύθισας

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ=ΝΕΟ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ 

Πως τότε τον τιμούνε τον Άγιο  ;;; αφού έχουν διαφορά τα έργα της πίστεως;;  δηλαδή τους λείπει  η ομολογία πίστεως τους ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ δηλαδή  είναι κότες ΠΕΠΤΩΚΟΤΕΣ ΛΑΠΣΙ .

Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ;; ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΑΝ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΝΜΟΝΕΥΟΥΝ ΟΥΔΕΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΝΕΩΚΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ . 

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Τους παραβάτας της ορθής πίστεως ..αυτούς ώς καθάρματα, μήτε συλλειτουργείν αυτοίς ανεχόμενοι, μήτε μνημονεύοντες ολως αυτών ώς Χρι­στιανών

 ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Η αίρεση και οι επιπτώσεις της 

 

 Καμιά φορά τα λόγια είναι περιττά!

Στον δρόμο της Πανθρησκείας ο Πάπας, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες του κόσμου ανάβουν την λυχνία του παγκόσμιου ηγέτη, του Αντίχριστου στην Ασίζη.

Δείτε και τα σχόλια δικά σας:







 

Πεπτωκότες (Λατ. lapsi, ενικός lapsus) ονόμαζαν στην αρχαία εκκλησία τους αποστατημένους ή εκπεσόντες Χριστιανούς, κατά τους διωγμούς την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Οι «πεπτωκότες» αρνούνταν να δώσουν ομολογία πίστης και προτιμούσαν να αποφύγουν το μαρτύριο. Οι αιτίες για την υποχώρηση ως προς την πίστη τους ήταν ποικίλες, όπως εκείνοι που συμμετείχαν σε παγανιστικές θυσίες (sacrificati, από το Λατ. sacrificare «θυσιάζω»), εκείνοι που πρόσφεραν θυμίαμα ενώπιον ομοιώματος του αυτοκράτορα (thurificati, από το Λατ. thurificare «καίω θυμίαμα»)εκείνοι που πλήρωναν για να αποκτήσουν πιστοποιητικά (libellum, «επιστολή, πιστοποιητικό») που βεβαίωναν ότι είχαν επιστρέψει στον παγανισμό (libellatici), σε εκείνους που παρέδιδαν ιερά βιβλία ή/και σκεύη ή που πρόδιδαν τα ονόματα ομοπίστων τους (traditores, από το Λατ. tradere «παραδίδω, προδίδω») και εκείνους που έκαναν ψευδείς δηλώσεις ή πλήρωναν για να γλιτώσουν τη ζωή τους (acta facientes, δηλ. «εκείνοι που εκτελούν τις πράξεις»).

Αρχικά η εκκλησία κρατούσε αυστηρή στάση, αφού ζητούσε μετάνοια.

Οι πεπτωκότες κατά κύριο λόγο απαγορευόταν να συμμετέχουν στη Θεία Ευχαριστία.

Αργότερα η ονομασία πήρε την έννοια αυτών που αποχώρησαν από την εκκλησία ή έχασαν την πίστη τους και αποφάσισαν να επιστρέψουν.

... η Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως επεχείρησε πάντοτε τον διάλογο καταλλαγής, δίνοντας «τό ἱερόν σύνθημα τῆς καταργήσεως τοῦ μεσοτοίχου σχίσματος καί τῆς ἀποκαταστάσεως τῆς τῶν πάντων ἑνώσεως, εἰς ἐπικράτησιν τῆς εἰρήνης τοῦ Χριστοῦ ἐπί τῆς γῆς»[7]. Προσφώνση Πατριάρχου Αθηναγόρα προς Καρδινάλιο Μπέα, Τόμος Ἀγάπης, Vatican-Phanar (1959-1970), Rome-Istanbul 1971, σελ. 206 

01/01/2013 Ο  Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ προσευχήθηκε σήμερα, στα πλαίσια της παραδοσιακής λειτουργίας για την Πρωτοχρονιά στον Άγιο Πέτρο στη Ρώμη, υπέρ της ειρήνης στον κόσμο και ονείδισε τις ανισότητες μεταξύ πλουσίων και φτωχών, καθώς και τον αχαλίνωτο «χωρίς κανόνες χρηματοοικονομικό καπιταλισμό».

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στις «εστίες έντασης και αντιπαραθέσεων που προκαλούνται από την ογκούμενη ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, η οποία αποτελεί μία από τις εκφάνσεις του μη υπαγόμενου σε κανόνες χρηματοοικονομικού καπιταλισμού».

Ο Ποντίφικας πρόσθεσε ωστόσο πως η ανθρωπότητα «έχει μία έμφυτη τάση προς την ειρήνη» και προσευχήθηκε «για το δώρο της ειρήνης» αυτήν την χρονιά, επιστρατεύοντας για το κήρυγμά του υπέρ της ειρήνης κι ένα εδάφιο από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: Μακάριοι οι ειρηνοποιοί, διότι αυτοί θα ονομασθούν παιδιά του Θεού».Κάθε χρόνο την 1η Ιανουαρίου, η Καθολική (ΠΑΠΙΚΗ) Εκκλησία εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ  , ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΧΑΡΙΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ .ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΑΓΑΠΗ =ΚΑΚΙΑ.


 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ=ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ 

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Το σκοτεινό έργο του Οικουμενισμού

 

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ. Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου.

 

Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303 μ.Χ., διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής.
Στη φυλακή ήταν και ένας νεαρός χριστιανός ο Νέστορας, ο οποίος θα αντιμετώπιζε σε μονομαχία τον φοβερό μονομάχο της εποχής Λυαίο. Ο νεαρός χριστιανός πριν τη μονομαχία επισκέφθηκε τον Δημήτριο και ζήτησε τη βοήθειά του. Ο Άγιος Δημήτριος του έδωσε την ευχή του και το αποτέλεσμα ήταν ο Νέστορας να νικήσει το Λυαίο και να προκαλέσει την οργή του αυτοκράτορα. Διατάχθηκε τότε να θανατωθούν και οι δύο, Νέστορας και Δημήτριος.

 

 

Ο Άγιος Δημήτριος στη χριστιανική παράδοση


Οι συγγραφείς εγκωμίων του Αγίου Δημητρίου, Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, Γρηγόριος ο Παλαμάς και Δημήτριος Χρυσολωράς, αναφέρουν ότι το σώμα του Αγίου ετάφη στον τόπο του μαρτυρίου, ο δε τάφος μετεβλήθη σε βαθύ φρέαρ που ανέβλυζε μύρο, εξ ου και η προσωνυμία του Μυροβλήτου.
Στις βυζαντινές εικόνες αλλά και στη σύγχρονη αγιογραφία ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάζεται αρκετές φορές ως καβαλάρης με κόκκινο άλογο (σε αντιδιαστολή του λευκού αλόγου του Αγίου Γεωργίου) να πατά τον άπιστο Λυαίο. Σήμερα ο Άγιος Δημήτριος τιμάται ως πολιούχος Άγιος της Θεσσαλονίκης. Η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου.

 

Το θαύμα που έγινε όταν ο Μέγας Ιουστινιανός

έστειλε ανθρώπους να πάρουν το λείψανο του Αγίου Δημητρίου

 

Ο Μέγας βασιλιάς Ιουστινιανός είχε ανεγείρει το Ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και ήθελε να έχει το λείψανο του Αγίου Δημητρίου μαζί με τα άλλα που υπήρχαν εκεί. Έστειλε ανθρώπους της εμπιστοσύνης του στην Θεσσαλονίκη, για να σκάψουν τον τάφο, μέχρι να εύρουν το σώμα του Αγίου, να κόψουν ένα μέρος και να το φέρουν στην Θεσσαλονίκη. Έφθασαν οι βασιλικοί άνθρωποι με δώρα του βασιλιά προς τον Άγιο αποφασισμένοι δια την παραλαβή του Αγίου λειψάνου.  

 

Οι Θεσσαλονικείς απήντησαν: «Εμείς δεν τολμούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Αλλά αν τολμάτε εσείς, εδώ είναι ο τάφος». Άρχισαν να σκάβουν τον τάφο. Όταν δε έφτασαν κοντά στην λάρνακα, αμέσως ω του θαύματος, φωτιά μεγάλη εξήλθε από εκεί και κινδύνευσαν να καούν και ακούσθηκε φωνή που έλεγε: «Περισσότερο μη σκάψετε».  

 

Μόλις είδαν το θαύμα οι βασιλικοί άνθρωποι, έπεσαν με τα πρόσωπα κατά γης και παρακαλούσαν τον Άγιο να μην καούν. Ύστερα από αρκετή ώρα σηκώθηκαν και αφού πήραν μόνο χώμα από τον τάφο του Αγίου Δημητρίου, το έφεραν στον βασιλιά και διηγήθηκαν το παράδοξο θαύμα.  

 

Ο Άγιος Δημήτριος ο Λουμπαρδιάρης

 

Ένα από τα πολλά θαύματα του Αγίου είναι και το εξής. Το 1823 μ.Χ. οι Τούρκοι που ήταν αμπαρωμένοι στην Ακρόπολη της Αθήνας ετοίμαζαν τα πυρομαχικά τους για να χτυπήσουν με τα κανόνια τους, τους Έλληνες που βρισκόντουσαν στον ναό του Αγίου Δημητρίου, μα ο Άγιος Δημήτριος έκανε το θαύμα του για να σωθούν οι Χριστιανοί και η πυρίτιδα έσκασε στα χέρια των Τούρκων καταστρέφοντας και τμήμα του μνημείου του Παρθενώνα. Για να θυμούνται αυτό το θαύμα, ο ναός λέγεται από τότε Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης, από την λουμπάρδα δηλαδή το κανόνι των Τούρκων που καταστράφηκε.

 

Ἀπολυτίκιον  

Ἦχος γ’.
Μέγαν εὕρατο ἐv τοῖς κιvδύvοις, σὲ ὑπέρμαχοv, ἡ οἰκουμένη, Ἀθλοφόρε τὰ ἔθνη τροπούμενον. Ὡς οὖν Λυαίου καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν, ἐν τῷ σταδίῳ θαῤῥύvας τὸν Νέστορα, οὕτως Ἅγιε, Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.
 

Κοντάκιον

Ἦχος β’. Αὐτόμελον.
Τοῖς τῶv ἰαμάτωv σου ῥείθροις Δημήτριε, τὴv Ἐκκλησίαν Θεὸς ἐπορφύρωσεv, ὁ δούς σοι τὸ κράτος ἀήττητοv, καὶ περιέπωv τὴν πόλιv σου ἄτρωτοv· αὐτῆς γὰρ ὑπάρχεις τὸ στήριγμα.
 

Κάθισμα

Ἦχος πλ. δ’. Τὴν Σοφίαν καὶ Λογον.
Εὐσεβείας τοῖς τρόποις καταπλουτῶν, ἀσεβείας τὴν πλάνην καταβαλών, Μάρτυς κατεπάτησας, τῶν τυράννων τὰ θράση, καὶ τῷ θείῳ πόθῳ, τὸν νοῦν πυρπολούμενος, τῶν εἰδώλων τὴν πλάνην, εἰς χάος ἐβύθισας· ὅθεν ἐπαξίως, ἀμοιβὴν τῶν ἀγώνων, ἐδέξω τὰ θαύματα, καὶ πηγάζεις ἰάματα, Ἀθλοφόρε Δημήτριε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, τῶν πταισμάτων ἄφεσιν δωρήσασθαι, τοῖς ἑορτάζουσι πόθῳ, τὴν ἁγίαν μνήμην σου.
 

Ἕτερον Κάθισμα

Βασιλεῖ τῶν αἰώνων εὐαρεστῶν, βασιλέως ἀνόμου πᾶσαν βουλήν, ἐξέκλινας Ἔνδοξε, καὶ γλυπτοῖς οὐκ ἐπέθυσας· διὰ τοῦτο θῦμα, σαυτὸν προσενήνοχας, τῷ τυθέντι Λόγῳ ἀθλήσας στερρότατα· ὅθεν καὶ τῇ λόγχῃ, τὴν πλευρὰν ἐξωρύχθης, τὰ πάθη ἰώμενος, τῶν πιστῶς προσιόντων σοι, Ἀθλοφόρε Δημήτριε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, τῶν πταισμάτων ἄφεσιν δωρήσασθαι, τοῖς ἑορτάζουσι πόθῳ, τὴν ἁγίαν μνήμην σου.
 

Μεγαλυνάριον

Τὸν μέγαν ὁπλίτην καὶ ἀθλητήν, τὸν στεφανηφόρον, καὶ ἐν μάρτυσι θαυμαστόν, τὸν λόγχῃ τρωθέντα, πλευρὰν ὡς ὁ δεσπότης, Δημήτριον τὸν θεῖον ὕμνοις τιμήσωμεν.
 

Ἕτερον Μεγαλυνάριον

Φύλαττε τοὺς δούλους σου ἀθλητά, μάρτυς μυροβλύτα τοὺς ὑμνοῦντάς σε εὐσεβῶς, καὶ ρῦσαι κινδύνων καὶ πάσης ἄλλης βλάβης, Δημήτριε τρισμάκαρ ταῖς ἱκεσίαις σου.

 

**************************

Ευλογείτε Κούλη
-Τον ακατονόμαστο, την πενταρχία του σκότους, την παγκόσμια τράπεζα τέκνο μου.
Έχεις εμπιστοσύνη στην παγκόσμια διακυβέρνηση υπνοβάτη; Την άκουσες την τελευταία πολιτική ομολογία μου στον ακατονόμαστο ;
-Θα δίνει pass Κούλη ;
-Θα δίνει φάπες-pass αν δεν εκτελείς, στα πλαίσια του αποκρυφιστικού αξιακού συστήματος των οικουμενιστικών εντολών "Νέας εποχής".
Πρέπει να βαδίσουμε μπροστά και να ενσαρκώσουμε την πίστη μας στον ακατονόμαστο, υπνοβάτη. Ψηφίζουμε νομοσχέδια για το σκοπό αυτό, από όλες τις πλευρές και ετοιμαζόμαστε για οικουμενική κυβέρνηση με τα ξαδέρφια του ΠΑΣΟΚ κ.λ.π.
Έχω αξιολόγηση του παρ-εργου, πρέπει να καταπολεμήσουμε τον Νατιβισμό υπνοβάτη.
Όταν ακούς από τους άλλους για ορθόδοξη πίστη, εσύ θα τους λες τι σχέση έχει η θρησκεία με την πολιτική να τους βραχυκυκλωνεις. Ένας βραχυκυκλωμένος δύναται να βραχυκυκλώσει τους ομοίους του, υπνοβάτη.
Την νέα ηλεκτρονική μη-ταυτότητα που θα αναβαθμίζεται σταδιακά στο όλα σε ένα, για να σας κλειδώσουμε στο τελευταίο στάδιο ηλεκτρονικά την πήρες υπνοβάτη ;
- Κούλη είμαι σκεπτικός
- Τι σκεπτικός και με το κινητό σε παρακολουθούν θα τους λες και λοιπές αερολογίες.
- Εμβόλιο έκανες ;
- Κούλη όλοι όσοι το έκαναν τρέχουν στα νοσοκομεία και άλλοι αποχαιρέτησαν
- Η κλιματική αλλαγή φταίει. Τι θέλεις να κάνουν ; Ο πλανήτης δεν είναι βιώσιμος υπνοβάτη.
Στις εκλογές θα τους λες αποχή για να κατεβαίνουν οι βραχυκυκλωμένοι για εμάς.
Επίσης θα τους πετάς και το: Ότι θα πάθουν οι άλλοι θα πάθουμε και εμείς και λοιπά οθωμανικά.


Παρά τις σαφείς οδηγίες της πολιτείας, την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και την ξεκάθαρη θέση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για λειτουργίες χωρίς πιστούς, χθες Κυριακή των Βαίων, σημειώθηκαν «παραφωνίες» σε Ναούς με την έρευνα από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και δύο δικογραφίες να προσπαθούν να βάλουν «φρένο» σε άλλες υπερβολές κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δύο περιστατικά στο Κουκάκι και την Κέρκυρα όπου ιερείς πρόσφεραν την Θεία Μετάληψη, προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά. Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα (σ.σ. χθες) σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες». Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Κέρκυρας σχημάτισε κοινή δικογραφία κατά του Μητροπολίτη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, της Δημάρχου Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού.

Στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι ιερέας προσέφερε τη θεία μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα. Ο ιερέας έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον κάλεσαν να σταματήσει, ωστόσο εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει. Ακολούθησε έρευνα και από αστυνομικούς ακόμα και μέσα στο ναό προς αναζήτηση του ιερέα.Στην Κέρκυρα οι υπεύθυνοι της δημοτικής Αρχής και οι ιερείς αψήφησαν τη ρητή εντολή κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου να γίνουν όλες οι λειτουργίες με κλειστές πόρτες και άγνωστο πώς κατάφεραν να μπουν μέσα, παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που ήταν τοποθετημένη στις τέσσερις εισόδους του ναού. Μητροπολίτης, ιερείς και εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής μαζί με το προσωπικό των τηλεοπτικών συνεργείων παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που ήταν τοποθετημένη στις τέσσερις εισόδους του ναού προχώρησαν κανονικότατα στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας παρά τις απαγορεύσεις.Αμέσως σε έρευνα για παράνομη μετάληψη σε πιστούς στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, προχώρησε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι υποδείξεις των αρμόδιων αρχών της πολιτείας λόγω κορωνοϊού, πρέπει να τηρούνται πιστά. «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Για τα χθεσινά περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα, έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί και έχουν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.

Πάντως, εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας επικοινώνησε χθες με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης και οι Οικουμενιστές

 Συγκρίνατε αν ο Άγιος  Δημήτριος ο Μυροβλύτης έκανε τα ίδια με τους σημερινούς ταγούς της Εκκλησίας ;;; διότι αγνόησε το διάταγμα του αυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις