ΑΡΧΙΚΗ

Πειραιώς Σεραφείμ και τα Πασχάλια του

 Χρησιμοποιούν την διγλωσσία για να κρατούν το Ποίμνιο , που και  που ρίχνουν κάνα Ι. Κανόνα για να δείξουν ότι δήθεν είναι Ορθοί  στην Πίστη ενώ δεν είναι. 

Προσοχή σας ρίχνουν στάχτη στα μάτια για να σας κρατούν στον Οικουμενισμό στην αίρεση. 

Όταν άλλαξε το 2021 την ώρα της Αναστάσεως εκεί δεν ήταν τίποτα το κακό ,  τότε δεν υπήρχαν Ιεροί Κανόνες κατά το Σεραφείμ .

Ψαλ. 1,1 Μακάριος ἀνήρ, ὃς οὐκ ἐπορεύθη ἐν βουλῇ ἀσεβῶν καὶ ἐν ὁδῷ ἁμαρτωλῶν οὐκ ἔστη καὶ ἐπὶ καθέδρᾳ λοιμῶν οὐκ ἐκάθισεν.

Ψαλ. 1,2 ἀλλ ̓ ἤ ἐν τῷ νόμῳ Κυρίου τὸ θέλημα αὐτοῦ, καὶ ἐν τῷ νόμῳ αὐτοῦ μελετήσει ἡμέρας καὶ νυκτός.

Ψαλ. 25,4 οὐκ ἐκάθισα μετὰ συνεδρίου ματαιότητος καὶ μετὰ παρανομούντων οὐ μὴ εἰσέλθω·

Ψαλ. 25,5 ἐμίσησα ἐκκλησίαν πονηρευομένων καὶ μετὰ ἀσεβῶν οὐ μὴ καθίσω.

Ψαλ. 25,9 μὴ συναπολέσῃς μετὰ ἀσεβῶν τὴν ψυχήν μου καὶ μετὰ ἀνδρῶν αἱμάτων τὴν ζωήν μου,...

Ιερ. 15,17 οὐκ ἐκάθισα ἐν συνεδρίῳ αὐτῶν παιζόντων, ἀλλὰ εὐλαβούμην ἀπὸ προσώπου χειρός σου· καταμόνας ἐκαθήμην, ὅτι πικρίας ἐνεπλήσθην.

Ιώβ. 31,5 εἰ δὲ ἤμην πεπορευμένος μετὰ γελοιαστῶν, εἰ δὲ καὶ ἐσπούδασεν ὁ πούς μου εἰς δόλον·

Ιώβ. 31,6 ἕσταμαι γὰρ ἐν ζυγῷ δικαίῳ, οἶδε δὲ ὁ Κύριος τὴν ἀκακίαν μου.

Πειραιώς Σεραφείμ: “Δεν μπορεί να αλλάξει ο Πασχάλιος Κανών διότι αυτό αποτελεί βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος – Ο συνεορτασμός με κατεγνωσμένους αιρετικούς εμμένοντας στην αίρεση είναι κανονικώς αδύνατος” 

 Διευκρινίσεις περί της ώρας της Αναστάσεως από την 12η στην 9η 

 και τα Σοδομιτικα του ...

Ο επαμφοτερίζων αεί μεταμορφούμενος Πειραιώς, ο πρέσβης των ΗΠΑ καύχημα των ΛΟΑΤΚΙ και το Μαρινάκιον άγος

 Αὕτη ἡ κλητὴ καὶ ἁγία ἡμέρα - Καταργεῖται ἡ νηστεία τοῦ Μ. Σαββάτου

 Αὕτη ἡ κλητὴ καὶ ἁγία ἡμέρα - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 Η απάντηση προς τον Π. Σεραφείμ και στο κάθε οπαδό του Σεραφείμ....

Ας υποθέσουμε ότι ορθώς γνωρίζετε

Απευθύνεται στον κάθε Επίσκοπο , ιερέα ... και στον καθένα που γράφει και κηρύττει λόγους αντίθετους με την Ορθόδοξη  Πίστη , αιρετικά άρθρα ή βιβλία .

Ας υποθέσουμε ότι ορθώς γνωρίζετε. Και ορθώς γνωρίζων και εσφαλμένως διδάσκων είναι το ίδιον σαν να έμαθε εσφαλμένως. Εσύ αντί να διδάξεις επιτίθεσαι. Αντί να ελέγχεις τους Λατίνους και τους Οικουμενιστες ελέγχεις εμάς τους Ορθοδόξους. Αλλά καταβίβασε την υψηλοφροσύνη σου , θα το γνωρίσεις καλύτερα , καλώς πράγματι επαινώ εκείνον ο οποίος είπε ότι η ταπείνωσης είναι επίγνωσης της αληθείας.

Παροιμ. 26,27 Ο σκάπτων βόθρο για τον πλησίον θα πέσει μέσα εις αυτόν. Διότι , όπως είπα στην αρχήν , έγραψες ο ίδιος εναντίον σου. Αποπειράθηκες  Αρχιμ. Ιερόθεε Αργύρη να ανατρέψεις το κατά Ιωάννη 8,48 χωρίο και έπεσες μέσα στον λάκκο και παγιδεύτηκες μόνος.

Ενώ είστε αόμματοι υποκρίνεστε τους ορώντας. Διότι χωρίς να το αντιληφτείτε οι ίδιοι φανερώσατε την απάτη σας. Σε αυτήν την γραμμή κινούνται όλοι οι αιρετικοί όλων των εποχών. Εσείς εναλλάσσετε το φως με το σκοτάδι , την αλήθεια με το ψεύδος , το λοξό με το ορθό. Το μεν σκότος δεικνύεται ως φως για απάτη.

Υποκρινόμενος στους ετερόφρονες , επιτίθεσαι κατά ομοφρόνων και επιχειρείς να αναιρέσεις τας από ημάς προτεινόμενες πατερικές φωνές , δεν γνωρίζω κατά ποιον τρόπο και εν πολλούς δίνεις το δικαίωμα να φοβούνται μήπως προτείνεις και τα προς Λατίνους υποκρινόμενος ημάς.

Εσείς με τα υπογεγραμμένα της «Συνόδου Κολυμπαριου » δεν παραδέχεστε την συμφωνία των Αγ. Πατέρων , την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση και την Ορθόδοξη διδασκαλία πλην λέγεται αιρετικούς τους μοναχούς που μάχονται υπέρ της πίστεως και της πατρίδος.

Πράγματι , αν αυτός ο άρχων , ενώ είναι ολοσχερώς σκότος , υποκρίνεται κατά τον απόστολο Άγγελο φωτός (Β΄Κορ.11,14) και τι είναι θαυμαστό , αν και οι παρα πλανισθέντες από τα σοφίσματα εκείνου και εισάγοντες ολόκληρο αυτόν μέσα και ομιλούντες διά αυτού αποκρίνονται τις φωνές του διακόνου του αληθινού φωτός δηλ. των φωτισμένων εν Θεώ , σαν να εκτελούν αυτοί «τα έργα του Πατρός αυτών» Ιωαν.8,41. Εξαπατώντας τους πολλούς με την ευπρέπεια των λόγων ; Διότι , λέγει « και οι διάκονοι αυτού υποκρίνονται ως διάκονοι δικαιοσύνης » (Β’Κορ.11,15).

Αλλά « εμώρανεν ο Θεός την σοφία του κόσμου τούτου » γιατί και τώρα , αν κανείς δίνη εις αυτή προσοχή , σαν να πρόκειται δι αυτής να οδηγηθεί προς Θεογνωσία , πάσχει το ίδιον , δηλ. μωραίνεται , ενώ είναι σοφός.

Τι δε είναι η κενοδοξία και σαν ζευγμενος εις αυτήν έφιππος τύφος δια τον οποίον κατηγορούν αυτούς τους πατέρων ημών ; Είναι δυνατόν να είναι φωτισμένοι οι τυφωμενοι ; Δεν χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερο κρίμα τούτον τον τύφο ο απόστολος ; Α’Τιμ.3,6.Δεν «αντιτάσσεται στους υπερήφανους ο Κύριος»; Παροιμ.3,34.Πως λοιπόν φανερώνεται δια φωτός εις όσους αντιτάσσεται ; Τι λέγει ο απόστολος Παύλος ; <<Τα πάντα πράττεται εις δόξα Θεού >>Α’Κορ.10,71.Περί αυτού δε τι λέγει; <<Εάν άρεσκα εις ανθρώπους δεν θα ήμουν δούλος του Χριστού>> Γαλ.1,10. Αναγνωρίζεις δια του καρπού το δέντρο ;

Το καρποφορούν λοιπόν τα αντίθετα άραγε δεν προσήλθε φανερά και από την αντίθετη ρίζα; Εις το φως δε τι άλλο είναι αντίθετο από το σκότος , ακόμη και αν υποκρίνεται το φως και εξαπατά εκείνους οι οποίοι δεν πλησίασαν ποτέ εις το αληθινό φως ; Τα αισθητήρια αυτών που εσείς βρίζετε είναι γυμνασμένα προς διάκριση καλού και κακού , και δεν μπορούσες να γοητευσεις την ακοή ούτε να υποκλέψεις ούτε να πείσεις , ακόμη και να συναθροίσεις και να ταξινομήσεις κατά τρόπο πολύ επαγωγό με πολλή ευπρέπεια και πειστικότητα τας λέξεις. Και αόμματοι υποκρινόμενοι τους ορώντας , διότι χωρίς να το αντιληφτείτε οι ίδιοι φανερώσατε την απάτη.

Όπως είπαμε προηγουμένως για την ρίζα ας δούμε τώρα τους καρπούς δηλ. τα έργα.

Τα έργα με τα οποία εσείς σμίγεται με αυτούς (Λατίνους- Οικουμενιστες)  είναι …, δοξασίες περί Θεών και δαιμόνων και ηρώων κ.α…

Είδες πόσον απέχει αυτή η απόδειξης από εκείνο το υπέρ απόδειξη ;Σχεδόν όσον απέχει η αλήθεια από το ψεύδος και η γνώση από την άγνοια και το φως από το σκότος , εάν είναι γνώρισμα ψεύδους και ανόητου και σκοτεινής διάνοιας , το να λέγει κανείς και να θεωρεί τους δαίμονας υπεράνω ημών , αληθινής δε και φωτισμένης γνώσεως το να γνωρίζει τι διδομένη εις ημάς εξουσία «να πατούμε επάνω εις όφεις και σκορπιούς και εις όλη την δύναμη του εχθρού» Λουκ.10,19.

Τι δε συμβαίνει όταν η απόδειξη αυτή αναβιβάζει προς την βέβαιον και τρανή αι αληθινή δόξα , την αναφερομένη εις την ίδια την αυτό αλήθεια , το πρώτον και μόνο και απομακρυσμένου του παντός όντος το όποιον υφίσταται απολύτως και απεριορίστως και … περιουσίας; Τι είναι λοιπόν δι ημάς αυτή η απόδειξη , αφού χαρίζει την απλανή την περί τούτου δόξα ; Ποιος προτιμά αυτήν ή θέτει εις ίσην με αυτή μοίρα το κατ Αριστοτέλη υπέρ απόδειξη , ώστε να μη κλίνη τον ουρανό εις την γη και να συντάσσει τα άγια με τα ανόσια ; Αν υπάρχει κάτι μη επαινετικό , να το αγαπάς ως δικό σου « διότι λέγουν , το δικό σου κακόν είναι αγαπητό» . Η αμάθεια δε και η δυσμάθεια σαν έκανε κακούς. Ενώ μιλάτε για την αγάπη στην ουσία εκδηλώνετε κακία , κακία και στους έξω αλλά και στους εσω.

Λόγω της άμετρου φιλοδοξίας , χρησιμοποιείς επιχειρήματα εκ του συστήματος της ματαιότητος και εναντίον ημών , όπως κατά ετεροδόξων. Διότι ο φθόνος δεν συνηθίζει να κάμει διάκριση μεταξύ δυσσεβών και των ευσεβών. Επειδή σκεπάζεται την αλήθεια με την μελέτη της κακοτεχνίας εξαιτίας της αμάθειας μάλλον δε της δυσμαθειας.

Η θεωρία της πίστεως είναι ενεργουμένη δια της αγάπης. Κάποιοι εθελοκακοι προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν τον Θεό. Ενώ εκείνος λάμπει πλουσίως σε όλους «πονηρούς και αγαθούς» αλλά οι μεν ανοίγοντας τα βλέφαρα , πλημμυρίζονται από την ζωαρχικη ακτίνα , οι δε πονηροί , κλείνοντας τους οφθαλμούς , δεν προσποιούνται κατά κανένα τρόπον ότι γνωρίζουν και με την πολυχρόνιο ακοινωνησία προς το φως καταντούν στην διανοητική τύφλωση , πράγμα το οποίο συμβαίνει φυσικός και επί των σωματικών όψεων. Δεν καταδέχεστε ούτε να κοιτάξετε κάποιον παρόλο που έχετε την περισειαν της λαμπρότητας( από τα Πατερικά βιβλία , Αγία Γραφή, Ιερά Παράδοση ). Στα λόγια ευσεβείς στην πράξη δυσσεβείς. Τουλάχιστον μη θεραπεύετε το κακό με το κακό . Άμα δεν γνωρίζεις καλύτερα να ρωτάς και να μαθαίνεις παρά να παραδέχεσαι την μια φορά δυο αρχές , την άλλη αναιρείς υποκρινόμενος τους ετεροφρονας επιτίθεσαι κατά ομοφρόνων και επιχειρείς να αναιρέσεις τις πατερικές φωνές. Καλύτερα να βρεις την αλήθεια ερευνώντας τας Γραφάς να ρωτάς και να μαθαίνεις, Διάβασε Μ. Βασίλειο , Άγιο Νικόδημο Αγιορείτη , Μέγα Αθανάσιο ,…να δεις πως διαβάζουν ένα βιβλίο. Να δεις πω κάθε φθόγγος έχει αξία και δογματική , γιατί Πάσα Γραφή Θεόπνευστος , και όχι να γράφεις και να κηρύττεις δίχως βάσεις θεμέλια , αλλά να βασίζεσαι κάπου στον αέρα. Τα λόγια σας τα πήρε ο άνεμος γιατί δεν έχουν στερεά υποδομή. Η Αγία Γραφή γράφτηκε για την σωτηρία μας αλλά όχι το αντίθετο. Από την φύση του ο άνθρωπος είναι λογικός και η λατρεία που προσφέρει στο Θεό λέγεται λογική. Διότι από τους όφεις υπάρχει δι ημάς κάποιο ωφέλιμο φάρμακο και αφού φονεύσουμε τον ΟΦΗ και διασπάσουμε και συσκευάσουμε και χρησιμοποιήσουμε το πράγμα με λογική κατά διηγημάτων εκείνων. Χρειάζεται έρευνα καλή προαίρεση και καθαρό νου. Εσείςπου κατηγορείται την ευσέβεια ως άφρων λέτε ότι δεν υπάρχει Θεός .

Αφού συγκρίνετε και ενώνεται τι αιρέσεις και Θρησκείες δεχόμενες όλες ως Εκκλησίες. Άρα λέτε ότι δεν υπάρχει η λέξη Θεάνθρωπος. Άρα καταργείτε τις δυο φύσεις και τις ενέργειες τις θεωρείτε κτισται. Όπως τότε ο Ακίνδυνος. Αφού όλες οι Θρησκείες οδηγούν στην Σωτηρία και σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα της Συνόδου Κρήτης , και όλοι οι πάντες είμαστε Χριστιανοί άρα και η αίρεση του Ακίνδυνου  δεν είναι απέξω, Δηλ. ο Ακίνδυνος , ο Βαρλαάμ , ο Λατίνος σήμερα θεωρούνται για εσάς ίσοι μεταξύ ίσων.

Γρηγόριος Παλαμάς Λόγος Αντιρρητικός Α,9,52

Τι είναι , όταν τον μεν Βαρλαάμ απορρίπτουν και τον υποβάλουν σε ανάθεμα , ως κακόδοξο , όπως οι Αρειανοί τον αρειανό Αέτιο , και οι Αρμένιοι τον Ευτυχή και τον Διόσκορο , έπειτα όμως δογματίζουν μ εκείνον κατά το παράδειγμα τούτων ;

Το ίδιο πράττουν και έπρατταν  οι Παπικοί με τους Προτεστάντες , οι Ορθόδοξοι –Οικουμενισται  με τους Παπικούς ακόμα και με τους Προτεστάντες  με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά , έπειτα δογματίζουν με εκείνους κατά παράδειγμα τούτων ;  

Αυτά μας τα λένε και τα γράφουν και τα πιστεύουν οι σημερινοί Οικουμενισται.

Αυτό είναι το δόγμα του Οικουμενισμού ,  ενώ τάχα μου τάχα  ,  όποτε τους συμφέρει ασκούν αντιαιρετικο αγώνα ενάντια όλων και στον εαυτό τους.

 

Εξαπατάει και τον εαυτό του και το ποίμνιο του .

Εξασκεί αντιαιρετικο αγώνα προς τον εαυτό του, δηλ καταδικάζει ο ίδιος τον εαυτό του το πιστεύω του.

Μέγα Υποκρισία των σημερινών Αρχιερέων.

Γρηγόριος Παλαμάς Λόγος Αντιρρητικός Α,10,57

Έπειτα υποκρινόμενοι την προς την συμφωνία , ομιλούν με παρρησία εναντίον της μέσα στην ίδια την Εκκλησία , προσπαθώντας να την παρουσιάσουν συγχρόνως και ορθόδοξη και κακόδοξη. Άραγε μπορεί κανείς να επιδείξει κάποια διπλόη ασεβέστερη και μιαρώτερη από την δική σου (για τον Ακίνδυνο) / σας ( για τους Οικουμενιστές )  ;

Ότι είναι κοινό σε όλους τους αιρετικούς Γρ. Παλαμάς  Λόγος Αντιρρητικός Β,1

Συνοπτικά είναι τρία

Εξαπατούν τους εαυτούς τους και τους οπαδούς τους να αφοσιωθούν στο ψεύδος σαν αλήθεια. Πείθουν εαυτούς και τους άλλους με επιχειρήματα τριπλής κατασκευής.

1ον Με την πρόφαση της ευλάβειας προς τον Θεον (Υποκριτική ευλάβεια προς τα Θεια).

2ον Με την παρερμηνεία της Γραφής , των λόγων των προφητών  , των αποστόλων και πατέρων.

3ον Με την ενότης και απλότης του Θεού και διακηρύσσουν παντού ότι οι ορθόδοξοι είναι πολύθεοι , αφού δεν τηρούν τη θεια απλότητα.

Αυτήν την γραμμή ετήρουν ο Σαβέλλιος , ο Άρειος , ο Νεστόριος ,  ο Ευτυχής , ο Πύρρος ,  ο Σέργιος και οι λοιποί , αυτή τηρούν και οι σημερινοί αιρεσιώται.

Γρηγόριος Παλαμάς Λόγος Αντιρρητικός Α,7,14

Ο τότε Ακίνδυνος και οι οπαδοί του ,  με βάσει όσα  εδογμάτισαν …άνοιξαν τη θύρα για να εισέλθουν όλες γενικώς οι πονηρές αιρέσεις από την αρχή.(ο τότε Οικουμενισμός)

Το ίδιο έκανε ο Αθηναγόρας και οι οπαδοί του , άνοιξε τη θύρα για να εισέλθουν όλες γενικώς οι πονηρές αιρέσεις από την αρχή.(ο σημερινός Οικουμενισμός)

Γρηγόριος Παλαμάς Λόγος Αντιρρητικός Γ,5,12

Ο  δε Ακίνδυνος λέγει ότι αποβλήθηκαν από την Εκκλησία αυτοί που βεβαιώνουν αυτά τα πράγματα  δεν είναι λοιπόν φανερό ότι προσχωρεί στην Εκκλησία των δυσσεβών ; Από αυτήν βέβαια την Εκκλησία του όποιος συμφωνεί με τους ιερούς Πατέρες και ορθοτομεί το λόγο της αληθείας έχει αποβληθεί. Επομένως και από τους λόγους κατακρίνεται , που είναι συνήγοροι της από αυτόν πρεσβευόμενης κακοδοξίας.

Τα ίδια ακριβώς ,  μας λένε και σήμερα και  οι Οικουμενιστες άμα δεν ορθοτομούμε τον λόγο της αληθείας τότε είμαστε εντός Εκκλησίας δηλ. μαζί τους  , αλλιώς είμαστε εκτός της Εκκλησίας άμα συμφωνούμε με τους ιερούς Πατέρες μας .

 

Το δόλωμα της αγάπης της δήθεν οικοδομής και  της ενότητας.

Το δόλωμα  της ευσεβείας .

Και το δόλωμα της  φιλανθρωπίας .

Ο Μ. Βασίλειος μας διδάσκει να προσέχουμε από αυτά τα δολώματα.

Γιατί πράττουν αυτοί (οι αιρετικοί) τα ακριβώς αντίθετα.

Αγάπη – Μίσος

Ενότητα- Αιρέσεις και Σχίσματα

Οικοδομή – Κατεδάφιση

Ευσέβεια – Δυσεβεια

Φιλανθρωπία – Πείνα  και από τον λόγο του Θεού (έλλειψη της  κατηχήσεως )

  Βλέπε Αθ. Μπασδεκη , στο βιβλίο του  Εμείς και άλλοι  …σελ .45/46…{δεν σας κατηχήσαμε περιορισθεντες εις το Πιστεύω του αναδόχου, αλλά σας εγκαταλείψαμε εις την τύχη σας…κτλπ…}   ) 

þ  'Η μέθοδος της κατηχήσεως είναι μεν αναγκαία εις τους προϊσταμένους τού θρησκευτικού βίου, ώστε να είναι δυνατόν να πληθύνεται η 'Εκκλησία με την προσθήκην των σωζόμενων, καθώς η διδασκαλία τού περί πίστεως λόγου προσ­άγεται εις την ακοή των απίστων  αλλά όμως δεν είναι εφαρ­μόσιμος ο ίδιος τρόπος διδασκαλίας εις όλους τους προσερχόμενους εις  τον λόγο, αλλά πρέπει να προσαρμόζωμεν κατά τας μεταξύ των διαφοράς των θρησκειών την κατήχηση αποβλέ­ποντες εις τον ίδιον σκοπό τού λόγου, αλλά μη επιχειρηματολογουντες   κατά τον ίδιον τρόπον.( ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΣ.Γρηγοριου  Νυσση)

þ  Ούτε αυτό πράττουν  κατά μίμηση του ΑΓ.Γρ. Νυσση στους δήθεν διαλόγους αγάπης που πηγαίνουν χρόνια τώρα.

 

Καλή Μετάνοια στους Οικουμενιστές.

Κατά τα άλλα μνημονεύουν  τον αιρετικό Βαρθολομαίο  που συμ-προσεύχεται και συλλειτουργεί με τους αιρετικούς .

Τοῖς ἀκοινωνήτοις κοινωνῶν, καὶ τοῦτον ἀκοινώνητον εἶναι...

 https://orthodoxdida.blogspot.com/2024/03/blog-post_22.html

 

 

Τους παραβάτας της ορθής πίστεως ..αυτούς ώς καθάρματα, μήτε συλλειτουργείν αυτοίς ανεχόμενοι, μήτε μνημονεύοντες ολως αυτών ώς Χρι­στιανών 

 https://orthodoxdida.blogspot.com/2024/01/blog-post_472.html

 https://orthodoxdida.blogspot.com/2024/01/blog-post_560.html

1 σχόλιο:

Τὰς αἰσθήσεις ἡμῶν, καθαρὰς τῷ Χριστῷ παραστήσωμεν....

  Τ ὰ ς α ἰ σθ ή σεις ἡ μ ῶ ν, καθαρ ὰ ς τ ῷ Χριστ ῷ παραστ ή σωμεν, κα ὶ ὡ ς φ ί λοι α ὐ το ῦ , τ ὰ ς ψυχ ὰ ς ἡ μ ῶ ν θ ύ σωμεν δι’ α ὐ ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις