ΑΡΧΙΚΗ

Η μεγάλη υποκρισία του Σερρών Θεολόγου

 Αλλά το πρωτάκουστο και παράδοξο είναι, όταν τα ίδια τα  όπλα των εχθρών οδηγούνται σαν πολεμικές μηχανές εναντίον τους, όταν το ξίφος που βαστάζουν  εναντίον μας , αυτό το ίδιο τους επιφέρει  το θανάσιμο χτύπημα. Ιωάννης  ο Χρυσόστομος

Οι αιρετικοί γεννούν  αιρετικούς .

 -------------------------------------------

Άγιος Χαράλαμπος Ιερομάρτυρας

 Όταν το έτος 198 μ.Χ. ο Σεβήρος εξαπέλυσε απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος της Μαγνησίας Λουκιανός, συνέλαβε τον Άγιο και του ζήτησε να αρνηθεί την πίστη του. Όμως ο Άγιος όχι μόνο δεν το έκανε αυτό, αλλά αντίθετα ομολόγησε στον έπαρχο την προσήλωσή του στον Χριστό και δήλωσε με παρρησία ότι σε οποιοδήποτε βασανιστήριο και να υποβληθεί δεν πρόκειται να αρνηθεί την πίστη της Εκκλησίας. Τότε η σκοτισμένη και σαρκική ψυχή του Λουκιανού επέτεινε την οργή της και διέταξε να αρχίσουν τα φρικώδη βασανιστήρια στο γέροντα ιερέα

 

Ἀπολυτίκιον  

Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Ὡς στύλος ἀκλόνητος, τῆς Ἐκκλησίας Χριστοῦ, καί λύχνος ἀείφωτος τῆς οἰκουμένης σοφέ, ἐδείχθης Χαράλαμπες· ἔλαμψας ἐν τῷ κόσμῳ, διά τοῦ μαρτυρίου, ἔλυσας τῶν εἰδώλων, τήν σκοτόμαιναν μάκαρ, διό ἐν παρρησίᾳ Χριστῷ, πρέσβευε σωθῆναι ἡμᾶς.
  -------------------------------------

Εξαπατούν τους εαυτούς τους και τους οπαδούς τους να αφοσιωθούν στο ψεύδος σαν αλήθεια. Πείθουν εαυτούς και τους άλλους με επιχειρήματα τριπλής κατασκευής.

1ον Με την πρόφαση της ευλάβειας προς τον Θεον (Υποκριτική ευλάβεια προς τα Θεία).

2ον Με την παρερμηνεία της Γραφής , των λόγων των προφητών  , των αποστόλων και πατέρων.

3ον Με την ενότης και απλότης του Θεού και διακηρύσσουν παντού ότι οι ορθόδοξοι είναι πολύθεοι , αφού δεν τηρούν τη θεία απλότητα.

Αυτήν την γραμμή ετήρουν ο Σαβέλλιος , ο Άρειος , ο Νεστόριος ,  ο Ευτυχής , ο Πύρρος ,  ο Σέργιος και οι λοιποί , αυτή τηρούν και οι σημερινοί αιρεσιώται..

 Γρ. Παλαμάς  Λόγος Αντιρρητικός Β,1

------------------------------------------------------

 Δυο μέρες πριν 8/02/2024 ήταν στα Καλάβρυτα ο Σερρών παρουσία Παπικών και Μονοφυσιτικών (Συρο Ορθοδόξων) . Εκεί γιατί δεν έδωσε Ομολογία και να κηρύξει Μετάνοια στους αιρετικούς ;;

Περιμένει απαιτεί  από τον Διάκο να μιμηθεί  τον Άγιο Χαράλαμπο  που ο ίδιος ούτε καν τον τιμά . 

Ο ίδιος είναι ψεύτης , ψεύτης χειροτονεί ακατήχητο Διάκο , μήπως ο Διάκος πήγε σε λάθος πόρτα ;;

Ο ίδιος ο Σερρών έκανε συμβιβασμούς με τους αιρετικούς στο Διεθνούς Θεολογικού Συνεδρίου στα Καλάβρυτα. Απαιτεί  από τον Διάκο . Ποτέ να μην κάνει συμβιβασμούς σε θέματα πίστεως,...

Θεωρεί ο Διάκος τον Οικουμενιστη Σερρών ,  Ορθόδοξο ;;

Τελικά ποιον πατήματα (θα ακολουθήσει) θα πάρει ο Διάκος του Αγίου Χαραλάμπου ή των Σερρών του αιρετικού του ψεύτη που υποκρίνεται  την αλήθεια ,  ότι είναι δήθεν Ορθόδοξος ;;;


Σερρών Θεολόγος: «Ιερεύς σημαίνει μαρτυρία,
ομολογία, μαρτύριο υπέρ Ιησού Χριστού!»

 ΠΗΓΗ

....Κατά την διάρκεια της θ. Μυσταγωγίας, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων συμπροσευχητικώς και ο Βουλευτής Σερρών κ. Θ. Λεονταρίδης, ο πρώην Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθ. Μασλαρινός και  πλήθος πολύ του λαού του Θεού, τελέσθηκε το μυστήριο της εις Διάκονον χειροτονίας του ευσεβούς νέου κ. Αποστόλου Κουκούτση, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, κατόχου Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων των τμημάτων Μουσικών Σπουδών και Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής του «Μαξιμείου» Ιδρύματος της Εκκλησίας των Σερρών και έως σήμερον Πρωτοψάλτου του ιερού Ναού Τιμ. Προδρόμου Λευκοτόπου, ο οποίος ενετάχθη οργανικώς, ως έγγαμος πλέον κληρικός, στο έμψυχο δυναμικό της Σερραϊκής Εκκλησίας.

... λόγο του προς το νεοχειροτονηθέντα Διάκονο

Ποτέ να μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να συμπλεύσει με την κακία, την ευτέλεια, το ψέμα, το ωμό συμφέρον.

 

.... Ποτέ να μην κάνεις συμβιβασμούς σε θέματα πίστεως, αλλά δια της ταπεινώσεώς σου να ελκύεις την χάρη του Θεού. Να είσαι προσηνής  προς τους ανθρώπους, ταπεινός στο φρόνημα, ειλικρινής και αληθινός  στην συμπεριφορά. Να αφιερωθείς ολόψυχα  και να αγαπήσεις ολοκληρωτικά τον Κύριο και Θεό μας, όχι με αγάπη συναισθηματική αλλά με αγάπη δυνατή, θυσιαστική, δοτική, αρχοντική.

----------------------------------------------------

 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: «Αν ο προεστώς σου είναι σφαλερός εις την πολιτείαν και τα έργα του, μη περιεργάζεσαι. Αν όμως είναι σφαλερός κατά την πίστιν, φεύγε και παραίτησέ τον, όχι μόνο αν είναι άνθρωπος, αλλά κάν άγγελος είναι από τον ουρανόν» (Περί συνεχούς Μεταλήψεως, σ. 175).

 

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ
 
1.  ΑΓΙΟΣ ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: «Πρέπει οι ακροαταί να είναι εκπαιδευμένοι στις Γραφές και να κρίνουν αν τα λεγόμενα των διδασκάλων είναι σύμφωνα με τις Γραφές. Κι όσα είναι ξένα να τα αποβάλλουν και εκείνους που επιμένουν σ’ αυτά να τους αποστρέφωνται δυνατά».
 
2. ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ:  «Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα δημοσίως να ελέγχωνται».
 
3.  ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: «Αν ο προεστώς σου είναι σφαλερός εις την πολιτείαν και τα έργα του, μη περιεργάζεσαι. Αν όμως είναι σφαλερός κατά την πίστιν, φεύγε και παραίτησέ τον, όχι μόνο αν είναι άνθρωπος, αλλά κάν άγγελος είναι από τον ουρανόν» (Περί συνεχούς Μεταλήψεως, σ. 175).
 
4. ΑΓΙΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ: «Μη υπακούετε εις μοναχούς, ούτε εις ιερείς, ούτε εις επισκόπους σε όσα κακώς σας συμβουλεύουν να φρονήτε (να πιστεύετε)». 
 
5. ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: «Πώς γίνεται να μη κολασθή αυτός που κάνει ότι δεν βλέπει και σιωπά, όταν οι θεϊκοί νόμοι και οι κανόνες υβρίζωνται!» (Λόγος εις Βαβύλαν).
 
6. ΑΓΙΟΣ ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: «Πρέπει να δείχνωμε για την Αλήθεια θάρρος, ακόμη κι αν σκανδαλίζωνται μερικοί».
                                            
7. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: «Μιμηταί του Ιούδα είναι όσοι δια φόβον των ανθρώπων αρνούνται τα δόγματα της Πίστεως, τους Αποστολικούς, Συνοδικούς κανόνας και τας Παραδόσεις της Εκκλησίας» (Ερμηνεία της Θ΄ ωδής).
 
8. ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ: «Άπαντες οι της Εκκλησίας διδάσκαλοι, πάσαι Σύνοδοι, πάσαι θείαι Γραφαί, φεύγειν τους ετερόφρονας παραινούσι και της αυτών κοινωνίας διίστασθαι».
 
9. Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδος: «Ημείς τους προστιθέντας ή αφαιρούντάς τι  εκ της Καθολικής Εκκλησίας (Ορθοδόξου) αναθεματίζομεν… Εί τις πάσαν παράδοσιν Εκκλησιαστικήν έγγραφόν τε ή άγγραφον αθετεί, ανάθεμα» (Πρακτικά Σπ. Μήλια, σ. 805, 825, 878, 879).
 
Ορθοδοξία και αίρεση.
Εκ του βιβλίου:  Η Ορθόδοξος πίστις είναι θεόσδοτος μοναδική και αδιαπραγμάτευτη
ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ».
 

Τους παραβάτας της ορθής πίστεως ..αυτούς ώς καθάρματα, μήτε συλλειτουργείν αυτοίς ανεχόμενοι, μήτε μνημονεύοντες ολως αυτών ώς Χρι­στιανών

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετά την Πάπισσα Ιωάννα η Πατριάρχισσα Αγάπη

 Σήμερα όλα είναι εφικτά ,  αφού άρχισαν από χειροτονίες ψαλτών γυναικών ,  έπειτα αναγνωστών γυναικών , έπειτα Ιερό- Διακόνησες  μετά θα δο...

Δημοφιλείς αναρτήσεις