ΑΡΧΙΚΗ

Τι μας διδάσκει αυτή η εικόνα ;;;

 

Πάλιν ὁ δεινός καί ἀρχέκακος ὄφις, τήν ἑαυτοῦ κεφαλήν καθ ̓ἡμῶν διαιρών, ὑποψιθυρίζει τά τῆς ἀληθείας ἀντίθετα. Μᾶλλον δέ τήν μέν κεφαλήν τῷ τοῦ Χριστοῦ σταυρῷ συντριβείς, τῶν δέ κατά γενεάς πειθομένων ταῖς ἀπολουμέναις ὑποθήκαις αὐτοῦ κεφαλήν ἑαυτοῦ ποιούμενος ἕκαστον καί οὕτω πολλάς ἀντί μιᾶς κατά τήν ὕδραν ἀναδούς κεφαλάς, δι ̓ αὐτῶν ἀδικίαν εἰς τό ὕψος λαλῶν οὐκ ἀνίησιν. Οὕτως Ἀρείους, οὕτως Ἀπολιναρίους, οὕτως Εὐνομίους καί Μακεδονίους, οὕτω πλείστους ἑτέρους προσαρμοσάμενος τῷ αὐτοῦ προσφύντας ὁλκῷ, διά τῆς ἐκείνων γλώττης τόν οἰκεῖον κατά τῆς ἱερᾶς Ἐκκλησίας ἐπαφῆκεν ἰόν, ἀντ ̓ ὀδόντων ἰδίων τοῖς ἐκείνων λόγοις χρησάμενος καί περιπείρας τούτους τῇ τῆς εὐσεβείας ἀρχῇ, οἷόν τινι ρίζῃ νεαρῶς καλόν τεθηλότος φυτοῦ καί καρποῖς ὡραιοτάτοις βρίθοντος, οὐ μήν τούτῳ καί λυμήνασθαι ἴσχυσε ̇ καί γάρ ὑπ ̓ αὐτῶν τῶν δηχθέντων αὖθις συνετρίβη τάς μύλας, ὑπό τῶν ὡς ἀληθῶς κεφαλήν ἑαυτῶν ποιησαμένων Χριστόν.

Δεινή ενέδρα ευρημένη από τον άρχοντα του σκότους , προετοιμασμένη κρυφίως με τόσην επιτυχία , ώστε να δύναται να εξαπατά και δι’ ακοής εκείνους οι οποίοι δεν είναι πολύ γυμνασμένοι προς διάκριση καλού και κακού.(ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΛΟΓΟΙ ΑΠΟ∆ΕΙΚΤΙΚΟΙ ∆ΥΟ
ΠΕΡΙ ΕΚΠΟΡΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΣ)

 

Η εξορία των πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο(ΕΚΚΛΗΣΙΑ)  διότι παρέβησαν μία εντολή.

Συμβουλεύτηκαν το φίδι και είδαν τα αποτελέσματα , ότι βρέθηκαν απέναντι από το Παράδεισο όχι  δεν έμειναν μέσα (εντός=θεωρία ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ). Μέσα μόνο με ΜΕΤΑΝΟΙΑ .


Η καταστροφή των Σοδόμων

 

Κάποιο βράδυ δυο άγγελοι έφτασαν στα Σόδομα. Ο Λωτ τους φιλοξένησε, τους περιποιήθηκε και τους ετοίμασε το δείπνο. Πριν όμως κοιμηθούν, οι άντρες των Σοδόμων περικύκλωσαν από παντού το σπίτι. Ήταν εκεί όλος ο αντρικός πληθυσμός της πόλης, νέοι και γέροι. Φώναζαν στο Λωτ και του έλεγαν να τους παραδώσει τους ξένους για να συνευρεθούν μαζί τους.
Τότε ο Λωτ τους παρακάλεσε να μην κάνουν κανένα κακό στους ξένους, γιατί ήταν φιλοξενούμενοί του. Εκείνοι όμως επέμεναν, έσπρωξαν το Λωτ και προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα.
Τότε οι δύο άγγελοι τράβηξαν το Λωτ μέσα στο σπίτι και έκλεισαν την πόρτα. Κατόπιν τύφλωσαν όλους όσους ήταν απ' έξω, μικρούς και μεγάλους, έτσι που άδικα προσπαθούσαν να βρουν την πόρτα του σπιτιού.
Τότε οι δυο άγγελοι είπαν στο Λωτ να πάρει τη γυναίκα του, τις κόρες του και όποιον δικό του είχε στην πόλη και να φύγουν, γιατί ήταν μεγάλη η αμαρτία των κατοίκων της περιοχής και ο Κύριος τους έστειλε να καταστρέψουν τα Σόδομα και όλη την περιοχή.

Ο Λωτ προσπάθησε να πείσει τους γαμπρούς του, ότι ο Κύριος θα καταστρέψει την πόλη, αλλά αυτό τους φάνηκε αστείο και τον περιέπαιζαν. Οι δυο άγγελοι είπαν στο Λωτ να φύγουν από την πόλη και να μην κοιτάξουν πίσω τους, ότι και ν' ακούσουν.
Καθώς ο Λωτ έφευγε από την πόλη, ο Κύριος άφησε από τον ουρανό να βρέξει θειάφι και φωτιά στα Σόδομα και στα Γόμορρα. Οι πόλεις εκείνες και οι κάτοικοί τους καθώς και όλη η γύρω περιοχή και η βλάστησή της καταστράφηκαν. Η γυναίκα όμως του Λωτ παρέβη την προειδοποίηση του αγγέλου και κοίταξε πίσω για να δει τι συνέβαινε και αμέσως έγινε στήλη άλατος. Σε όλη την περιοχή ανέβαινε από τη γη καπνός, σαν να έβγαινε από καμίνι. Έτσι ο Θεός κατέστρεψε όλες τις πόλεις της περιοχής, γύρω από τη Νεκρά Θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετά την Πάπισσα Ιωάννα η Πατριάρχισσα Αγάπη

 Σήμερα όλα είναι εφικτά ,  αφού άρχισαν από χειροτονίες ψαλτών γυναικών ,  έπειτα αναγνωστών γυναικών , έπειτα Ιερό- Διακόνησες  μετά θα δο...

Δημοφιλείς αναρτήσεις