ΑΡΧΙΚΗ

Τέλος το Ιουλιανό ημερολόγιο στην Ουκρανία!

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου

Ο Ζελένσκι επικυρώνει νόμο για τον εορτασμό των Χριστουγέννων με το νέο ημερολόγιο


Η επικύρωση του νέου νόμου από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρνει τον εορτασμό των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου για τους Ουκρανούς, με το νέο ημερολόγιο[1]  , αντί για τις 7 Ιανουαρίου, με το παλαιό ημερολόγιο.

 

Με το νέο ημερολόγιο οι Σχισματικοί Ουκρανοί

Σε προηγουμένου άρθρο[2] της Κατάνυξης πληροφορούμαστε πως τον Οκτώβριο του 2022 μετά από συνεδρίαση η σύνοδος των Ψευδεπισκόπων της Ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων ενέκρινε τη δυνατότητα εορτασμού των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Γρηγοριανό (νέο) ημερολόγιο.

Το χάσμα μεταξύ των εκκλησιών του Κιέβου και της Μόσχας γιγαντώθηκε με το Ουκρανικό Σχίσμα και βλέπουμε διαρκώς να βαθαίνει… 

Το οργανωμένο σχέδιο της Δύσης υποστηρίζεται φανατικά τόσο από τον ψευδεπίσκοπο Επιφάνιο όσο και από τον Ζελένσκι με σκοπό ο Ουκρανικός λαός να απομακρυνθεί από την Ορθόδοξη Ανατολή, τη Μητέρα Εκκλησία, που είναι το Πατριαρχείο της Ρωσίας, το οποίο ακολουθεί το παλαιό Ημερολόγιο.

Στόχος η απορωσσοποίηση 

«Για πολύ καιρό στον ουκρανικό λαό υποβαλλόταν η ρωσική ιδεολογία σε όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής, συμπεριλαμβανομένου του Ιουλιανού ημερολογίου και του εορτασμού των Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου. […] Η ισχυρή αναγέννηση του ουκρανικού έθνους συνεχίζεται. Η συνεχής και επιτυχημένη μάχη για την ταυτότητά του συμβάλλει στη συνειδητοποίηση και την επιθυμία κάθε Ουκρανού να ζει τη δική του ζωή, με τις δικές του παραδόσεις, τις δικές του εορτές», αναφέρεται στο επεξηγηματικό κείμενο του νομοσχεδίου που ψήφισαν οι βουλευτές στα μέσα Ιουλίου. 

Όλες οι συντονισμένες κινήσεις των Ουκρανικών αρχών με συμμάχους τους Σχισματικούς ρασοφόρους οδηγούν σε έναν στόχο να αποκοπεί η Ουκρανία εντελώς από την Ρωσία και κάθε τι που την θυμίζει. 

Βοήθεια μας! 

 

Δείτε σχετικά: 
π.Θεόδωρος Ζήσης: Δυτικοί Σταυροφόροι εναντίον της Ορθόδοξης Ρωσίας, με συμμάχους «Ορθοδόξους»
Ο Επιφάνιος Ουκρανίας διέκοψε το μνημόσυνο του Μόσχας. Ποιος μνημονεύει ποιον τελικά! 
Ορθή εκκλησιολογική θέση από την Πολωνική Εκκλησία που παραδέχεται πως ο ψευδεπίσκοπος Ουκρανίας Επιφάνιος παραμένει ένας λαϊκός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετά την Πάπισσα Ιωάννα η Πατριάρχισσα Αγάπη

 Σήμερα όλα είναι εφικτά ,  αφού άρχισαν από χειροτονίες ψαλτών γυναικών ,  έπειτα αναγνωστών γυναικών , έπειτα Ιερό- Διακόνησες  μετά θα δο...

Δημοφιλείς αναρτήσεις