ΑΡΧΙΚΗ

Φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ, εὐθύνατε τὴν ὁδὸν Κυρίου 2

 1. Είδαμε στο προηγούμενο μέρος  ότι

Ο  Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Πρόδρομος ἔλεγξε γιὰ τὴν παράνομη συμβίωσή του μὲ τὴν σύζυγο τοῦ -ζῶντος ἀδελφοῦ του- Φιλίππου, τὴν Ἡρωδιάδα.

Ενημερωθήκαμε τι ήταν οι Προφήτες και ποιος ο σκοπός τους .

 https://orthodoxdida.blogspot.com/2024/01/blog-post_247.html

 

Πριν πάμε στους Προφήτες και μετά στους Αποστόλους και μετά τους Αγίους Αποστόλους τους Αγίους Πατέρες μας , να δούμε τι είπε ο Χριστός μας τους Εβραίους εκείνης της εποχής  .

Επειδή και εδώ οι Οικουμενιστες διαστρέβλωσαν τον λόγο του Ευαγγελίου τα λόγια του Κυρίου μας θα δούμε παρακάτω τι λένε οι κύριοι του οικουμενισμού και τι  τους απαντά ο Κύριος μας.

Ας δούμε πρώτα τα χωρία .

 Κατά Ιωαννην Κεφάλαιο Η 

 

Κεφάλαιο Η

37 Οἶδα ὅτι σπέρμα Ἀβραὰμ ἔστε· ἀλλὰ ζητεῖτέ με ἀποκτεῖναι, ὅτι ὁ λόγος ὁ ἐμὸς οὐ χωρεῖ ἐν ὑμῖν.

38 Ἐγὼ ὃ ἑώρακα παρὰ τῷ πατρί μου λαλῶ· καὶ ὑμεῖς οὖν ὃ ἑωράκατε παρὰ τῷ πατρὶ ὑμῶν ποιεῖτε.

39 Ἀπεκρίθησαν καὶ εἶπον αὐτῷ· ὁ πατὴρ ἡμῶν Ἀβραάμ ἐστι. Λέγει αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς· εἰ τέκνα τοῦ Ἀβραὰμ ἦτε, τὰ ἔργα τοῦ Ἀβραὰμ ἐποιεῖτε.

40 Νῦν δὲ ζητεῖτέ με ἀποκτεῖναι, ἄνθρωπον ὃς τὴν ἀλήθειαν ὑμῖν λελάληκα, ἣν ἤκουσα παρὰ τοῦ Θεοῦ· τοῦτο Ἀβραὰμ οὐκ ἐποίησεν.

41 Ὑμεῖς ποιεῖτε τὰ ἔργα τοῦ πατρὸς ὑμῶν. Εἶπον οὖν αὐτῷ· ἡμεῖς ἐκ πορνείας οὐ γεγεννήμεθα· ἕνα πατέρα ἔχομεν, τὸν Θεόν. 

37 Γνωρίζω ὅτι εἶσθε ἀπόγονοι τοῦ Ἀβραάμ. Ἀλλὰ δὲν τοῦ ὁμοιάζετε καὶ ζητεῖτε νὰ μὲ φονεύσετε, διότι ἡ διδασκαλία μου δὲν εἰσχωρεῖ εἰς τὴν ψυχήν σας, ποὺ εἶναι δούλη τῆς ἁμαρτίας.

38 Ἐγὼ ἐκεῖνο ποὺ ἔχω ἰδεῖ πλησίον τοῦ οὐρανίου Πατρός μου αὐτὸ καὶ διδάσκω. Καὶ σεῖς αὐτὸ ποὺ εἴδατε καὶ ἐμάθατε πλησίον τοῦ πατρός σας, τὸν ὁποῖον δὲν θέλω νὰ ὀνομάσω, αὐτὸ κάνετε.

39 Ἀπεκρίθησαν καὶ τοῦ εἶπαν· <ὁ πατὴρ μας εἶναι ὁ Ἀβραὰμ καὶ ὄχι ἐκεῖνος τὸν ὁποῖον ὑπονοεῖς σύ>. Εἶπαν εἰς αὐτούς· <ἐὰν πράγματι ἤσασθε τέκνα τοῦ Ἀβραάμ, θὰ ἐκάνατε τὰ ἔργα τοῦ Ἀβραάμ.>

40 Τώρα δὲ ζητεῖτε νὰ μὲ φονεύσετε, ἄνθρωπον ὁ ὁποῖος σᾶς εἶπα τὴν ἀλήθειαν, ποὺ ἔχω ἀκούσει ἀπὸ τὸν Θεόν. Αὐτὸ τὸ ἐγκληματικὸν ἔργον ὁ Ἀβραὰμ δὲν τὸ ἔκανε.

 

41 <Σεῖς πράττετε τὰ ἔργα τοῦ πατρός σας, δηλαδὴ τοῦ διαβόλου>. Εἶπαν τότε εἰς αὐτόν· <ἡμεῖς δὲν ἔχομεν γεννηθῇ ἀπὸ παράνομον ἐπιμιξίαν μὲ τοὺς εἰδωλολάτρας. Δὲν ἔχομεν πατέρα τὸν διάβολον. Ἕνα πατέρα ἔχομεν, τὸν Θεόν>.

Και όμως εδυνατο Ο Κύριος να τους ελεγξη , ότι πολλοί απ αυτούς γεννήθηκαν και εκ πορνείας ( Εσδρας  ε' , Νεεμίας  ιγ'ΕΔΩ  ) διότι παρανομούσαν και εσμιγοντο γυναίκες και Εβραίοι με εθνικούς , και Ιουδαίοι με γυναίκες εθνικές. Όμως δεν το καμνει , διότι δεν σπούδασε  να τους ελεγξη εις την σωματικήν δυσγενειαν , αλλά όλη του η σπουδή ητο , να τους αποδείξη δυσγενεις κατά πνεύμα.{Διαβάστε  Θεοφύλακτου Βουλγαρίας ερμηνεία κατά Ιωάννη κεφ η'σελ 237-238}εδώ

Γενεσις Κεφ. ΙΒ στιχ. 1-3

 Καὶ εἶπε Κύριος τῷ Ἅβραμ· ἔξελθε ἐκ τῆς γῆς σου καὶ ἐκ  τῆς συγγενείας σου καὶ ἐκ τοῦ οἴκου τοῦ πατρός σου καὶ  δεῦρο εἰς τὴν γῆν, ᾓν ἄν σοι δείξω·
2 καὶ ποιήσω σε εἰς ἔθνος μέγα καὶ εὐλογήσω σε καὶ μεγαλυνῶ τὸ ὄνομά σου, καὶ ἔσῃ εὐλογημένος·
3 καὶ εὐλογήσω τοὺς εὐλογοῦντάς σε καὶ τοὺς καταρωμένους σε καταράσομαι· καὶ ἐνευλογηθήσονται ἐν σοὶ πᾶσαι αἱ φυλαὶ τῆς γῆς.

Είπε ο Κύριος να φύγει  ο Αβραάμ από την Ειδωλολατρεία της εποχής εκείνης.

Τι είδος ειδωλολατρίας υπήρχε ;;

 

Το τρίτο μέρος της Αποκάλυψης του Αβραάμ αφηγείται την άνοδο του Αβραάμ στον ουρανό. Ο Αβραάμ συνοδευόμενος από τον Γιαχοέλ βλέπει ένα μεγάλο φως, ένα μεγάλο πλήθος στην ομοιότητα των ανδρών που αλλάζαν όψη και μια φωτιά ερχόταν προς το μέρος τους. Γονάτισαν και προσκύνησαν τη φωτιά, μέσα από την οποία ακούστηκε η φωνή του Θεού. Ο Γιαχοέλ δίδαξε στον Αβραάμ έναν ύμνο δοξολογίας για να υμνήσει τον Κύριο, με την οποία ζητήσει από τον Θεό να αποδεχθεί την προσευχή του. Όταν έφτασαν στον έβδομο ουρανό ο Αβραάμ είδε το θρόνο του Θεού (αλλά χωρίς να δει τον ίδιο το Θεό). Ο Γιαχοέλ έχει ως αποστολή την άμβλυνση της αντιπαλότητας μεταξύ των έμβιων όντων (Κεφάλαια 15-18).

 

Ο Αβραάμ βλέπει ότι υπάρχει στον ουρανό, τους αγγέλους και τα ουράνια σώματα. Βλέπει τη γη και όλα όσα κινούνται πάνω της. Βλέπει επίσης το Λεβιάθαν και τα υπάρχοντά του στα νερά. Βλέπει ακόμη τα ποτάμια και την προέλευσή τους, και τον κήπο της Εδέμ. Συνειδητοποιεί ότι αυτά είναι όλη η δημιουργία, όπως σχεδιάστηκε από τον Θεό (Κεφάλαια 19-22).

 

Βλέπει τη σκηνή της πτώσης. Ο Αδάμ και η Εύα που οδηγούνται στην αμαρτία από τον Αζαζέλ, παρασύροντάς τους να φάνε από τον απαγορευμένο καρπό (εδώ λέγεται ότι είναι ένα σταφύλι από το αμπέλι). Ο Θεός πληροφορεί τον Αβραάμ ότι ο άνθρωπος μπορεί να επιλέξει ν' απέχει από τις αμαρτίες. Οι τέσσερις κύριες αμαρτίες αναφέρονται: η πορνεία, η κλοπή, η ομοφυλοφιλία και η επιθυμία (Κεφάλαια 23-24).

 

Ο Αβραάμ στη συνέχεια, βλέπει μια σκηνή ειδωλολατρίας με αγόρια που θυσιάζονται. Ο Θεός του εξηγεί ότι είναι ο ναός του και το ιερατείο, εκφράζοντας το θυμό του για τους απογόνους που θα προέλθουν από τον Αβραάμ. Ακολουθεί τ' όραμα της καταστροφής του ναού και ο Αβραάμ εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο αμάρτημα της ειδωλολατρίας από την πλευρά των απογόνων του (Κεφάλαια 25-27).

 

Απαντώντας στο ερώτημα, πόσο καιρό θα διαρκέσει η κρίση, ο Θεός αποκάλυψε στον Αβραάμ, ότι ένας άνθρωπος θα εμφανιστεί από την ειδωλολατρική πλευρά, θα λατρευτεί από πολλούς ειδωλολάτρες και Εβραίους, θα λατρευτεί και από τον Αζαζέλ. Στη συνέχεια θα υβριστεί και θα κακοποιηθεί από άλλους άνθρώπους. Έπειτα θα συμβούν δέκα πληγές και τέλος, θα σταλθεί ο εκλεκτός (ο Μεσσίας) να πολεμήσει τους εχθρούς, και η κρίση θα περάσει στους ειδωλολάτρες και τους ασεβείς. Το βιβλίο κλείνει με μια σύντομη υπόσχεση της απελευθέρωσης του εκλεκτού λαού του από την καταπίεση (Κεφάλαια 28-32).

https://orthodoxoiorizontes.gr/Biblos/Apokrufa_biblia_Palaias_Diathikhs/Apokalupsis_Abraam.htm


συνεχίζεται.......


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετά την Πάπισσα Ιωάννα η Πατριάρχισσα Αγάπη

 Σήμερα όλα είναι εφικτά ,  αφού άρχισαν από χειροτονίες ψαλτών γυναικών ,  έπειτα αναγνωστών γυναικών , έπειτα Ιερό- Διακόνησες  μετά θα δο...

Δημοφιλείς αναρτήσεις