ΑΡΧΙΚΗ

Eμπαίξαντες καὶ τὸ Βάπτισμα καὶ τοὺς βαπτίσαντας

 Eμπαίξαντες καὶ τὸ Βάπτισμα καὶ τοὺς βαπτίσαντας  καὶ μυρίων αἴτιοι κακῶν εἰς τοὺς Χριστιανοὺς ἐγένοντο..









Η αποδοχή εγκυρότητας στο βάπτισμα των αιρετικών παραπέμπει στην παπική θεωρία της βαπτισματικής ενότητος, σύμφωνα με την οποία η βάση για την ενότητα δεν είναι η κοινή πίστη και τα μυστήρια, αλλά αρκεί το “κοινό” βάπτισμα. Βασιζόμενοι στην σχετική διατριβή του π. Πέτρου Heers [25], θα παρουσιάσουμε ενδεικτικά κάποιες χαρακτηριστικές ανακοινώσεις / συμφωνίες, όπου φαίνεται η εξάπλωση αυτής της αιρετικής θεωρίας, που ξεκίνησε από τους παπικούς και εξαπλώθηκε και στους “Ορθοδόξους” Οικουμενιστές:


Ιστορία σε γενικές γραμμές
    1975, Ομολογία Θυατείρων, “όλοι οι Χριστιανοί πιστεύουν στο ίδιο βάπτισμα διά του οποίου όλοι έχουν γίνει μέλη του Σώματός Του, της Εκκλησίας”.
    1993, Συμφωνία του Μπάλαμαντ, “αυτό που ο Χριστός ενεπιστεύθη στην Εκκλησία Του [..] δεν δύναται να θεωρήται ως η ιδιοκτησία της μιας μόνον από τις Εκκλησίες μας. Στα πλαίσια αυτά είναι προφανές ότι κάθε είδους αναβαπτισμός αποκλείεται”.
    1995, Κοινό Ανακοινωθέν του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, “παρακινούμε τους πιστούς μας, Καθολικούς και Ορθοδόξους, να ενισχύσουν το πνεύμα της αδελφότητας, το οποίο προέρχεται από το ένα βάπτισμα και από την συμμετοχή στη μυστηριακή ζωή”.
    1999, Κοινό Συμφωνιθέν για το Βάπτισμα και τη Μυστηριακή Οικονομία, “Τα Ορθόδοξα και Καθολικά μέλη της Σύσκεψής μας παραδέχονται [..] μία κοινή διδασκαλία και μία κοινή πίστη σε ένα βάπτισμα, παρά τις κάποιες αποκλίσεις στην πρακτική, οι οποίες, πιστεύουμε, δεν επηρεάζουν την ουσία του μυστηρίου. Παρακινούμεθα επομένως να δηλώσουμε ότι αναγνωρίζουμε επίσης ο ένας το βάπτισμα του άλλου ως ένα και το αυτό. Αυτή η αναγνώριση έχει πρόδηλες εκκλησιολογικές συνέπειες. Η Εκκλησία είναι η ίδια μαζί με το περιβάλλον κα το αποτέλεσμα του βαπτίσματος, και δεν είναι δικό μας δημιούργημα”.
    2004, «Συμφωνητικό έγγραφο» του Εθνικού Συμβουλίου Εκκλησιών της Αυστραλίας, με το οποίο οι επισκοπές της Αυστραλίας των Πατριαρχείων της Κωνσταντινουπόλεως, Αντιοχείας και της Ρουμανίας αναγνωρίζουν το μυστήριο του Βαπτίσματος, που τελείται στις ετερόδοξες κοινότητες (Ρωμαιοκαθολικούς, Αντιχαλκηδονίους, Αγγλικανούς, Λουθηρανούς, Ουνίτες, Κονγκρενασιοναλιστές) και προωθούν τη χρήση ενός κοινού «Πιστοποιητικού Βαπτίσματος»

[25]  π. Πέτρος Heers
Από τα πρακτικά του επιστημονικού Συνεδρίου (2004) με τίτλο “Οικουμενισμός: Γένεση – Προσδοκίες – Διαψεύσεις”, “Το Μυστήριο του Βαπτίσματος και η ενότητα της Εκκλησίας – Η ιδέα της «Βαπτισματικής Ενότητας» και η αποδοχή της από τους Ορθοδόξους Οικουμενιστές”, Κεφάλαιο “Η αναγνώριση του αιρετικού Βαπτίσματος καθεαυτό από τους Ορθοδόξους Οικουμενιστές” https://www.impantokratoros.gr

πηγή  https://katanixi.gr/not-koini-dilosi-kai-anagnorisi-toy-vaptismatos-ton-loythiranon-stin-finlandia/

Αυτά σε γενικές γραμμές έπειτα Σύνοδος Κρήτης 2016  ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ  

 https://holycouncil.org/rest-of-christian-world_el

Πριν την Σύνοδο Κρήτης 2016  το βιβλίο  Εμείς και άλλοι του Αθανασίου Μπασδεκη δηλητηρίασε  τις ψυχές των Ελλήνων .ΑΝΕΤΗΝ ΑΦΗΚΑΜΕΝ ΤΗΝ ΘΥΡΑΝ - Περί βαπτίσματος

Επίσης λέει στο βιβλίο του σελ 86 και  87 βλέπε εικόνες πάνω πάνω ,  ο κ. Αθ. Μπασδεκης ότι στην δεκαετία του 1980-1990  στην Γερμανία ήταν σύνηθες φαινόμενο δικοί μας Ορθόδοξοι να γίνονται Ανάδοχοι των Ανατολικών Ορθοδόξων δηλ. των Αιθιόπων Αρμενίων Κοπτών Σύρων και Ινδών του Μπαλαμπορ.

 Έπειτα πολλοί  δήθεν Ορθόδοξοι ιερείς δεν τηρούν τις 3 καταδύσεις όταν βαπτίζουν τα νήπια.

Ένα άλλο πάλιν πρόσφατο φαινόμενο έγινε τις τελευταίες μέρες όταν παπάς βούτηξε το κεφάλι του μωρού στην κολυμπήθρα τον κατήγγειλαν στη Μητρόπολη ...

ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ: Κηφισιά. Παπάς βούτηξε το κεφάλι μωρού στην κολυμπήθρα χωρίς άδεια από τους γονείς. Τον κατήγγειλαν στη Μητρόπολη ...


Όλα αυτά  Αδελφοί και Πατέρες,γιατί υπάρχει έλλειψη κατηχήσεως και βαδίζομε στο σκότος .

Συνέλθετε Αδελφοί και Πατέρες  διαβάστε τι μας δίδαξαν οι Άγιοι Πατέρες μας της Εκκλησίας μας.

 Ο Μέγας Αθανάσιος ο Μέγας Βασίλειος ο Ι. Χρυσόστομος και πολλοί άλλοι και αφήστε αυτούς που σας διδάσκουν ξένα της Ορθοδοξίας δόγματα .

Με αγάπη Χριστού Βαρσανούφιος

 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετά την Πάπισσα Ιωάννα η Πατριάρχισσα Αγάπη

 Σήμερα όλα είναι εφικτά ,  αφού άρχισαν από χειροτονίες ψαλτών γυναικών ,  έπειτα αναγνωστών γυναικών , έπειτα Ιερό- Διακόνησες  μετά θα δο...

Δημοφιλείς αναρτήσεις