ΑΡΧΙΚΗ

Πάπας: «Όλες οι θρησκείες είναι ένα μονοπάτι για να φτάσουμε στον Θεό»

 

Τι δήλωσε από Σιγκαπούρη

Ο Πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Σιγκαπούρη την Παρασκευή επαινώντας την παράδοσή της στην διαθρησκειακή αρμονία, όπως αποκαλείται.

Απευθυνόμενος σε μια διαθρησκευτική συνάντηση νέων στην Σιγκαπούρη λίγο πριν αναχωρήσει για την πτήση της επιστροφής του στη Ρώμη, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε πως «κάθε θρησκεία είναι ένας τρόπος για να φτάσετε στον Θεό»!

 

Ο Φραγκίσκος προήδρευσε σε μια συγκέντρωση νέων από ορισμένες από τις θρησκευτικές παραδόσεις που υπάρχουν στην Σιγκαπούρη, όπου τζαμιά, βουδιστικοί ναοί και χριστιανικές εκκλησίες βρίσκονται δίπλα-δίπλα ανάμεσα στους εμβληματικούς ουρανοξύστες της περιοχής!

Ο Πάπας εξέφρασε την κύρια άποψή του σχετικά με την ανάγκη των ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών να συμμετάσχουν σε εποικοδομητικό διάλογο αντί να επιμείνουν στα θρησκευτικά δόγματά τους!

«Όλες οι θρησκείες είναι ένα μονοπάτι για να φτάσουμε στον Θεό», είπε.

«Αν αρχίσετε να τσακώνεστε “η θρησκεία μου είναι πιο σημαντική από την δική σου, η δική μου είναι αληθινή και η δική σου όχι”, πού θα μας οδηγήσει αυτό;» ρώτησε δυνατά.

«Υπάρχει μόνο ένας Θεός, και ο καθένας μας έχει μια γλώσσα για να φτάσει στον Θεό. Μερικοί είναι σεΐχηδες, μουσουλμάνοι, ινδουιστές, χριστιανοί και είναι διαφορετικοί δρόμοι [προς τον Θεό]».

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Ποιόν Θεό εννοεί ο Πάπας αν όχι τον Χριστό, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με καμία ανθρώπινη θρησκεία;;;

Δείτε τον Πάπα ΕΔΩ να μιλάει από την Σιγακπούρη!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-ANSA
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις