ΑΡΧΙΚΗ

Κάνει πίσω ο Μητροπολίτης Κέρκυρας: Δεν είμαστε θυρωροί...ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ;;


 https://www.kerkyrasimera.gr/mitropolitis-kerkyras-den-eimaste-thyroroi-den-apagoreysame-tin-eisodo/

 https://fimotro.gr/kanei-piso-o-mitropolitis-kerkyras-den-eimaste-thyroroi-diefkrinisi-gia-tous-vouleftes-stous-naous/amp/

 https://www.exapsalmos.gr/ksekatharizei-o-mitropolitis-kerkyras-ti-thesi-tou-oute-o-mitropolitis-oute-oi-klirikoi-eimaste-thyroroi/

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η Μητρόπολη Κέρκυρας με αφορμή το ψήφισμα που υιοθέτησε η ιερατική σύναξη προ ημερών και σύμφωνα με το οποίο «δύο βουλευτές να μην θεωρούν τους εαυτούς τους ενεργά μέλη της Εκκλησίας».

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν δεν τίθεται θέμα για την είσοδο στους ναούς, καθώς αυτή-όπως επισημαίνεται- για τον κάθε άνθρωπο ήταν, είναι και θα είναι ελεύθερη. Ωστόσο όπως αναφέρθηκε: «Η συμμετοχή όμως στη λειτουργική ζωή της πίστεως και στο μυστήριο της θείας Ευχαριστίας έχει κάποιες προϋποθέσεις, τις οποίες ορίζουν οι κανόνες της Εκκλησίας».
Η διευκρινιστική ανακοίνωση

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται από την Μητρόπολη Κέρκυρας:

«Προς καθησυχασμό όσων έσπευσαν να παρερμηνεύσουν κατά το δοκούν τις σαφέστατες θέσεις της ανοιχτής επιστολής του Μητροπολίτη και των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας κατά την ιερατική σύναξη της 5ης Μαρτίου 2024 σας ενημερώνουμε ότι η είσοδος στους ναούς για τον κάθε άνθρωπο ήταν, είναι και θα είναι ελεύθερη, καθότι ούτε ο Μητροπολίτης ούτε οι κληρικοί είμαστε θυρωροί. Η συμμετοχή όμως στη λειτουργική ζωή της πίστεως και στο μυστήριο της θείας Ευχαριστίας έχει κάποιες προϋποθέσεις, τις οποίες ορίζουν οι κανόνες της Εκκλησίας.

Το χρονικό με το ιερό μπλόκο που πυροδότησε αντιδράσεις

Το θέμα ξεκίνησε με την απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας για «απομάκρυνση» των βουλευτών του νησιού, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, από τις εκκλησίες της Κέρκυρας, λόγω της στάσης τους στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, είπε μεταξύ άλλων ότι διαμήνυσε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι «την επόμενη Κυριακή, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, θα πάω στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και ας έρθει όποιος παπάς θέλει να με διώξει από την εκκλησία».

Επεσήμανε ότι «εγώ έχω μεγαλώσει στην εκκλησία, έχω ευεργετηθεί από την εκκλησία στα παιδικά μου χρόνια και είμαι πάντα κοντά στην Εκκλησία».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε δε τον Μητροπολίτη Κέρκυρας ότι «διαχωρίζει το ποίμνιο του και λειτουργεί κομματικά. Τον ρωτάω “αν έρθει ο κ. Δένδιας που είναι γέννημα – θρέμμα της Κέρκυρας ή αν έρθει ο Πρωθυπουργός στο νησί, θα λειτουργήσει όπως και με τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».
flash.gr

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ  ΣΤΟΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ΠΕΡΙ ΦΡΟΥΡΩΝ

  Α'. Για τούς έπισκόπους άκούσαμε τά έξης από τον Κύριό μας* Ό ποιμένας πού τοποθετείται έπίσκοπος στις έκκλησίες σ’ όλη την παροικία, πρέπει να είναι άμεμπτος, ανεπίληπτος1, άνέγγιχτος άπό κάθε αδικία άνθρώπων, όχι λιγότερο άπό πενήντα έτών, να έχει δηλαδή ξεφύγει κατά κάποιο τρόπο άπό τις αταξίες των νέων και τις διαβολές πού προέρχονται άπ’ έξω, άπό τις βλασφημίες πού έκτοξεύουν έναντίον πολλών όρισμένοι ψευδάδελφοι, πού δέν γνωρίζουν τό λόγο τού Θεού πού είναι γραμμένος στο Εύαγγέλιο* «όποιος πει λόγο ανωφελή, θά δώσει γι’ αύτό λόγο στον Κύριο την ήμέρα τής κρίσεως»2, και πάλι* «άπό τά λόγια σου θά δικαιωθείς και άπό τά λόγια σου θά καταδικασθεΐς»3. 2. Νά είναι λοιπόν (ό έπί­σκοπος) κατά τό δυνατόν μορφωμένος· έάν όμως είναι αγράμματος, νά είναι καλός όμιλητής και νά έχει τήν ανάλογη ήλικία. 3. Έάν σέ κάποια μικρή έπαρχία δέν ύπάρχει ήλικιωμένος, γνωστός γιά τό ήθος του και σοφός, ώστε νά τοποθετηθεί στην έπισκοπή, και ύπάρχει έκεΐ νέος, γιά τον όποιο βεβαιώνουν αύτοι πού είναι μαζί του ότι είναι άξιος γιά τό έπισκοπικό αξίωμα, και ότι μέσω τής νεό­τητάς του μέ τήν πραότητα και τήν καλή διαγωγή του δείχνει ώριμότητα, άφοϋ έξετασθει, έάν αύτά τά βεβαιώνουν όλοι, νά καθίστα­ται είρηνικά. 4. Γιατί και ό Σολομών σέ ήλικία δώδεκα έτών έγινε βασιλιάς τού Ισραήλ, και ό Ίωσίας έβασίλευσε μέ δικαιοσύνη σέ ήλικία όκτώ έτών, όμοια δέ και ό Ίωάς έγινε Αρχηγός του λαού σέ ήλικία έπτά έτών.......

 Πρωτότυπο Κείμενο Ιεζεκιήλ Κεφάλαιο ΛΓ (33) http://www.bibles.gr/iezekiil33.html

 Πρωτότυπο Κείμενο Νεεμίας Κεφάλαιον ΙΓ http://www.bibles.gr/neemias13.html

Περισσότερα εδώ  ,   https://orthodoxdida.blogspot.com/2023/12/blog-post_97.html

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασθενής και ωδιπόρος αμαρτίαν ουκ έχει ;;;

  "Ασθενής και ωδιπόρος αμαρτίαν ουκ έχει": Η πιο παρεξηγημένη Ιερή Παροιμία Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και...

Δημοφιλείς αναρτήσεις