ΑΡΧΙΚΗ

Κιπά-Ποιές άλλες θρησκείες φορούν το Κιπά ;;;


 

 

 

 

Βλέπουμε από τις παραπάνω φώτο ότι ο Παπισμός ,  ο Ιουδαϊσμός  και ο Μωαμεθανισμός

έχουν ένα κοινό φορούν το ΚΙΠΑ .

 Ο Παπισμός πήρε πολλές συνήθειες από τους Ιουδαίους και από τους Αρχαίους Έλληνες την Ειδωλολατρεία την φιλοσοφία κ.α όλα τα κακά στοιχεία .

Τον δε Μωαμεθανισμό τον γέννησε  ο Ιουδαϊσμός.

Γιατί και πως ;;; σε άλλο κεφάλαιο .

Έχει σχέση με πολλά θέματα που θα έπρεπε να έχουνε άμυνα η Εκκλησιαστική ηγεσία .

 

Κιπά (Εβραϊκά:כִּיפָּה) ονομάζεται το σκουφάκι χωρίς γείσο, συνήθως κατασκευασμένο από ύφασμα, το οποίο φορούν παραδοσιακά οι Ιουδαίοι κατά την εκπλήρωση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, όπως η προσευχή. Είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη αυτή η πρακτική στις Ορθόδοξες κοινότητες. Ο εβραϊκός νόμος υπαγορεύει ότι ο άνδρας πρέπει να καλύπτει το κεφάλι του κατά τη διάρκεια της προσευχής.[1] Οι Χαλαχικοί πραγματεύονται εάν πρέπει να αμφίενται κιπά καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σε μη ορθόδοξες κοινότητες, μερικές γυναίκες φορούν επίσης κιπά. Το κίνημα της Μεταρρύθμισης ήταν ιστορικά αντίθετο σε αυτό, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο συνηθισμένο και αποδεκτό για μεταρρυθμιστές άνδρες και γυναίκες να καλύπτουν τα κεφάλια τους κατά την προσευχή και τη μελέτη.

Παραπομπές

  1. Mishneh Torah, Ahavah, Hilkhot Tefilah 5:5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το πρωτάκουστο και παράδοξο είναι, όταν τα ίδια τα όπλα των εχθρών οδηγούνται σαν πολεμικές μηχανές εναντίον τους 5

  Η Ιερωσύνη-  ο Γάμος - το  Ευχέλαιο Απαντήσεις σε ερωτήματα δογματικά  Ανδρέα Θεοδώρου, εκδ. Αποστολικής Διακονίας, 1997, σελ. 172-1...

Δημοφιλείς αναρτήσεις