ΑΡΧΙΚΗ

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας στη Μασονική Λέσχη LIONS

 

Τι απαντά ο Μητροπολίτης Μαρωνείας στα περί “τέλεσης Αγιασμού σε Μασονική Λέσχη”

 "Η ιδιότητα του Τέκτονα υπό οποιαδήποτε μορφή είναι ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα του Χριστιανού ως μέλους του Σώματος του Χριστού". 


 

Δημοσίευμα που εμφανίζει τον μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, Παντελεήμονα, να τελεί Αγιασμό σε Μασονική Λέσχη, αναπαράγεται τα τελευταία 24ωρα σε πολλές ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Αφορμή αποτέλεσε η πρόσφατη παρουσία του επισκόπου στα εγκαίνια της “Στέγης Αγάπης” της Λέσχης Lions Κομοτηνής “Ορφέας”. Στο εν λόγω δημοσίευμα (βλ. εδώ), γίνεται σύνδεση της δράσης της οργάνωσης Lions με τη Μασονία, και στη βάση αυτού εγκαλείται ο κ. Παντελεήμων για το γεγονός ότι τέλεσε Αγιασμό στη “Στέγη Αγάπης”.

Τα παραπάνω προκάλεσαν την έκπληξη αλλά και την αντίδραση του μητροπολίτη, ο οποίος απάντησε αναλυτικά στα όσα του καταλογίζονται, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον “Παρατηρητή της Θράκης”. “Διαβάζοντας το δημοσίευμα εξεπλάγην και εγώ γιατί όλη αυτή η ανακοίνωση δεν έχει ούτε ένα ίχνος αληθείας”, τονίζει στη συνέντευξη, και εξηγεί: “Πρώτον αναφέρουν ότι πήγα σε μία Μασονική λέσχη. Δεν θα μπορούσα να πάω εκεί. Δεν είχα ποτέ σχέση με τους ανθρώπους  αυτούς, και επίσης σύμφωνα με τα θέσμια της Εκκλησίας, όπως εκφράζονται στην υπ’ αριθ. 1395/28.03.2014 Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, “ο Τεκτονισμός στηλιτεύεται ως σύστημα συγκρητιστικών δοξασιών, του οποίου η σκοτία φύση είναι άκρως αντίθετη προς την εν πλήρει φωτί Χριστιανική αλήθεια”, και επομένως, “η ιδιότητα του Τέκτονα υπό οποιαδήποτε μορφή είναι ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα του Χριστιανού ως μέλους του Σώματος του Χριστού”. Δεύτερον, ο Αγιασμός τελέστηκε αποκλειστικά για τη “Στέγη Αγάπης” την οποία δημιούργησαν όλοι οι Κομοτηναίοι και συνεισέφεραν όλοι – Περιφέρεια, Δήμος και άλλοι φορείς. Μια “Στέγη Αγάπης” στην οποία ήδη διαμένουν μία γυναίκα με δύο παιδιά που δεν είχαν πού να μείνουν. Και θα μείνουν εκεί και άλλοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα στέγασης. Πήγα εκεί ως πνευματικός πατέρας. Για όποιον καλοπροαίρετο λοιπόν θέλει να μάθει την αλήθεια, αυτή είναι δια στόματός μου. Γι αυτούς που θέλουν να σπέρνουν ειδήσεις τέτοιου τύπου, ο Θεός να είναι μαζί τους”.

Περισσότερα στην εφημερίδα “Παρατηρητής της Θράκης“.

ΠΗΓΗ : https://inkomotini.news/

 

Ο Μαρωνείας φασκει και αντιφάσκει και είναι μέσα στην Λέσχη (τελεί και αγιασμό προσπαθεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια ) και συγχρόνως καταδικάζει τον εαυτό του με τα λεγόμενά του .

 

και στην Κω κόβουν και την Βασιλόπιτα

 https://vimatisko.gr/katigoria/topika/i-lesxi-lions-ko-ekopse-tin-pita-tis

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το πρωτάκουστο και παράδοξο είναι, όταν τα ίδια τα όπλα των εχθρών οδηγούνται σαν πολεμικές μηχανές εναντίον τους 5

  Η Ιερωσύνη-  ο Γάμος - το  Ευχέλαιο Απαντήσεις σε ερωτήματα δογματικά  Ανδρέα Θεοδώρου, εκδ. Αποστολικής Διακονίας, 1997, σελ. 172-1...

Δημοφιλείς αναρτήσεις