ΑΡΧΙΚΗ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τα Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στο “Σημείο Μηδέν” της Ν. Υόρκης

 

 Παρατηρούμε ότι 

ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΙ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ .ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ.

 Ενημέρωση λόγω της άνοιας που έχει το ποίμνιο , ξανά  φρεσκάρουμε την μνήμη σας.

 

1.Ο Πατριάρχης αυτό εικονίζεται πρώτη φορά στα χρονικά της ιστορίας.

2. Πίσω από την Αγία Τράπεζα δεν υπάρχει  ο Εσταυρωμένος

3.  Ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου έχει σχεδιαστεί από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Καλατράβα και βρίσκεται στην κορυφή του Πάρκου Ελευθερίας με θέα το μνημείο και το μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου.

4. Οι Άγιοι Πατέρες μας δίδαξαν όταν κάνουμε ένα καλό να μην ξέρει το δεξί χέρι το αριστερό.

5. Δείτε μια Αγιογραφία

 

Η εικονογραφία του ναού

Η εικονογραφία στο εσωτερικό φιλοτεχνήθηκε από μοναχό της Μονής Ξενοφώντος στο Αγιον Όρος, τον πατέρα Λουκά. Ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος, πρώην γενικός εφημέριος της Αρχιεπισκοπής και βασικός παράγοντας στην ανοικοδόμηση του ναού, είπε ότι ο πατέρας Λουκάς δεν κλήθηκε απλώς να δημιουργήσει παραδοσιακές εικόνες, αλλά «να δείξει την πραγματικότητα της 11ης Σεπτεμβρίου».

 

Σε ένα έργο που απεικονίζει την ημέρα των επιθέσεων, βάρκες πλέουν για να σώσουν ανθρώπους που διαφεύγουν την καταστροφή καθώς καίγονται οι Δίδυμοι Πύργοι. Σε ένα άλλο, ο Χριστός καλωσορίζει όσους διασώστες έσπευσαν πρώτοι στο σημείο, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών και των πυροσβεστών, στην Ανάσταση.

«Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που θα δείτε σε όλη την ορθόδοξη παράδοση που περιλαμβάνει σύγχρονες σκηνές για την Ανάσταση» είπε ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος. «Δεν το έχουμε ξανακάνει αυτό σε καμία ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο».

Πηγές : Αγγελιοφόρος και Καθημερινή  


 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετά την Πάπισσα Ιωάννα η Πατριάρχισσα Αγάπη

 Σήμερα όλα είναι εφικτά ,  αφού άρχισαν από χειροτονίες ψαλτών γυναικών ,  έπειτα αναγνωστών γυναικών , έπειτα Ιερό- Διακόνησες  μετά θα δο...

Δημοφιλείς αναρτήσεις