ΑΡΧΙΚΗ

Σχόλιο στην Χρηστοήθεια των Χριστιανών ΛΟΓΟΣ Ε

 Ποιανού διδασκαλίες να ακούσουμε και να πράξουμε ;;; του Μακαριστού Αρχ. Χριστόδουλου ή του Αγίου Νικοδήμου τον Λόγο του Ε και αλλού στον Λόγο ΙΒ Με ποιον τρόπο να πηγαίνουν οι Χριστιανοί  στην Εκκλησία  β) Με ποιον τρόπο να στέκονται σε αυτήν  γ) και τι πρέπει να κάνουν όταν φεύγουν από την Εκκλησία.  ;;; 

Ήθελε μεν να κάνει το καλό , να φέρει μεν τους νέους στην Εκκλησία καλή σκέψη έκανε ,έως εδώ.

Όχι όμως στην  βεβήλωση των  Ναών  ,  δίχως να πει την νεολαία την αλήθεια να τους διδάξει το ήθος πως να γίνουν άνθρωποι του Θεού ,  και όχι να ντύνονται σαν πόρνες και πόρνοι  . Να μπαίνουν στο Ναό , ως Σαλωμες και Κλεοπατρες  , τι είναι ο Ναός ;; κέντρο διασκέδασης ή  καφετερία ή μπουζούκια ;;;

 Ξαναθυμίζω ο Μακαριστός Αρχ. Χριστόδουλος έλεγε: Ελάτε έτσι όπως ακριβώς είστε με το τζιν, τα σκουλαρίκια και τις κοντές φούστες...(δηλαδή θα μπορούσε μια με το μαγιό να μπει στο Ναό , μετά την παραλία να ανάψει ένα κερί , το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και ένας  γυμνιστής , άλλος με τα βοκμεν και ότι μόδα φανταστεί ο καθένας σας , να εισχωρήσουν και εισχώρησαν αυτά τα στοιχεία στους Ναούς). Φρουρά έλεγχος δεν υπάρχει , είσοδος ελεύθερη για τους πάντες αιρετικούς και μη με την μόδα ,  οπότε όλα είναι επιτρεπτά.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο , το γίνετε σήμερα , τι θέλουν να μας φέρουν , μαζί φυσικά  και συνένοχη η Εκκλησιαστική ηγεσία.

Ο Κασελακισμος κατάντησε πλέον μόδα ,  αφού τα ΜΜΕ κάθε μέρα με αυτό το θέμα ασχολούνται ,  κάνουν πλύση εγκεφάλου τους Νέους .

Μετά, επόμενο βήμα ,  θα μπαίνουν στους Ναούς ,  με τα σκυλιά τις γάτες τα πρόβατα τα άλογα,  όπως κάνουν στην Δύση , οι αιρετικοί .

Ο καθένας ας πάρει τον δρόμο του ή με τον Άγιο Νικόδημο ή με τους Χριστοδούλους , ελεύθεροι είστε διαλέγετε και παίρνετε.


 1) Είδαμε  : Πως μπαίνουμε στον Ιερό Ναό ;;;

 https://orthodoxdida.blogspot.com/2023/12/blog-post_96.html#more

2)  Δεν εισερχόμεθα στους Ναούς με οποιαδήποτε αμφίεση 

 https://orthodoxdida.blogspot.com/2024/01/blog-post_942.html

3) Του Αγίου Νικοδήμου στην  Χρηστοήθεια των Χριστιανών  στον ΛΟΓΟΣ Ε 

https://orthodoxdida.blogspot.com/2024/01/blog-post_243.html#more

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετά την Πάπισσα Ιωάννα η Πατριάρχισσα Αγάπη

 Σήμερα όλα είναι εφικτά ,  αφού άρχισαν από χειροτονίες ψαλτών γυναικών ,  έπειτα αναγνωστών γυναικών , έπειτα Ιερό- Διακόνησες  μετά θα δο...

Δημοφιλείς αναρτήσεις