ΑΡΧΙΚΗ

Υποσυνείδητα μηνύματα: η ιστορία

 

Η καθημερινότητά μας εδώ και πολλά χρόνια είναι γεμάτη υποσυνείδητα μηνύματα, ειδικότερα από την ανάπτυξη της διαφήμισης και των τεχνών γενικότερα. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα από αφίσες, τραγούδια, ταινίες η οτιδήποτε άλλο που κρύβουν κάποια μηνύματα που δεν είναι φανερά αν δεν προσπαθήσεις αρκετά να τα δεις.

 

Ήδη έχω γράψει αρκετά άρθρα και εκπομπές στο youtube για τα υποσυνείδητα μηνύματα στην μουσική, στις διαφημίσεις ή στις ταινίες που μπορείτε να δείτε ξεχωριστά πατώντας πάνω στην κάθε φράση. Για να περιηγηθούμε όμως την ιστορία τους, αρκεί να θυμηθούμε το περίφημο πείραμα στον κινηματογράφο που έπαιζε στιγμιαία και αθέατα στο μάτι καρέ από κοκα κόλα και ποπ κόρν προκειμένου οι θεατές να αγοράσουν και εκείνοι χωρίς να γνωρίζουν γιατί ανέπτυξαν αυτή την επιθυμία. Κυρίως, τα υποσυνείδητα μηνύματα βοήθησαν τις διαφημιστικές εταιρείες για να έχουν περισσότερες πωλήσεις.


Τα υποσυνείδητα μηνύματα όμως μπορούν είτε να χειραγωγήσουν ή να ελέγξουν το μυαλό σε πολλές περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίφημη ταινία “ζουν ανάμεσά μας” όπου ο πρωταγωνιστής όταν φοράει τα γυαλιά παρατηρεί μία διαφορετική πραγματικόττηα γύρω του. Βλέπει παράξενα όντα να κυκλοφορούν δίπλα του και πινακίδες να του λένε μεταξύ άλλων να υπακούσει. Έτσι το θέμα των υποσυνείδητων μηνυμάτων είναι τεράστιο και σας προτείνω είτε να δείτε τις εκπομπές είτε να διαβάσετε τα άρθρα που προανέφερα.


Πλέον όμως υπάρχει μία ακόμα τεχνική που με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης κάνει αυτά τα υποσυνείδητα μηνύματα σε εικόνες πιο εύκολα στην δημιουργία τους, για όποιον θέλει να περάσει ένα κρυφό μήνυμα!

Κρυφά και υποσυνείδητα μηνύματα σε εικόνες από τεχνητή νοημοσύνη; Η τεχνική

Η τεχνική αυτή ονομάζεται ControlNet και στην ουσία επιτρέπει στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στην εικόνα που δημιουργεί ένα έργαλείο τεχνητής νοημοσύνης. Σε αυτή την περίπτωση αφήνει τον χρήστη να κρύψει εικόνες ή λέξεις μέσα σε μία εικόνα. Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα υποσυνείδητου μηνύματος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε για διαφημιστικούς λόγους και την χειραγώγηση του καταναλωτή, είτε για τον έλεγχο του μυαλού και την προώθηση συγκεκριμένων μοτίβων και ιδεών.

Η τεχνική ControlNet χρησιμοποιεί κυρίως το A.I εργαλείο δημιουργίας εικόνων Stable Diffusion και τα αποτελέσματα ήδη έχουν φανεί γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναγνώρισαν τα υποσυνείδητα μηνύματα στις πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν στο x (πρώην twitter) αλλά και στο Τικτοκ.

Μερικά παραδείγματα από υποσυνείδητα μηνύματα σε εικόνες A.I

Μερικά τέτοια παραδείγματα κυκλοφόρησαν στον λογαριασμό Stable Diffusion στο X, και δείχνουν τι μπορεί να κάνει το εργαλείο και τον τρόπο που τοποθετεί υποσυνείδητα μηνύματα!

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έχει να κάνει με μερικούς κατά τα άλλα απλούς ανθρώπους που περπατάνε στην πόλη. Όταν όμως δει την εικόνα πιο προσεκτικά ή από μεγαλύτερη απόσταση, τότε θα διαβάσει την λέξη OBEY, που σημαίνει υπάκουσε. Είναι μία οπτική ψευδαίσθηση που αν είσαι παρατηρητικός μπορείς εύκολα η δύσκολα να την διακρίνεις.


Σε μία ακόμα εικόνα φαίνεται μία γυναίκα που σκύβει σε ένα βρεγμένο δρόμο, φαινομενικά χαμένη στις σκέψεις της. Για ακόμα μία φορά όμως αν κοιτάξεις πιο προσεκτικά θα διαπιστώσεις πως η εικόνα μοιάζει πάρα πολύ με το λογότυπο του Bitcoin, και κάπως έτσι τα υποσυνείδητα μηνύματα είναι πιο εύκολα στην δημιουργία τους μέσα από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.


Τα υποσυνείδητα μηνύματα βεβαια υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, απλά πλέον μπορούν να κατασκευαστούν πανεύκολα από όποιον θέλει είτε να μας πουλήσει κάτι που δεν χρειαζόμαστε, είτε να χειραγωγήσει το μυαλό και την σκέψη μας, εντυπώνοντας εικόνες που δεν γνωρίζαμε καν πως είχαμε δει. Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει αν αυτό θα αποτελέσει την έξαρση των κρυφών μηνυμάτων σε πάμπολλες εικόνες που θα κατασκευάσει η τεχνητή νοημοσύνη, όμως αξίζει να προσέχουμε διπλά και τριπλά τι είναι αυτό που βλέπουν τα μάτια μας, αναζητώντας μέσα του κάτι που ίσως είναι αθέατο μα  βρίσκεται εκεί!

 


 




Πηγή | Πηγή

 https://vendora.gr/items/87pjkp/rock-n-roll-paraviasi-tis-sinidisis-me-minimata-mousiki-parapsichologia-techni.html

Ανοίξτε τις εικόνες δεξιά , διαβάστε μια οσμή από το βιβλίο 

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ

-----------------------------------

Τα ίδια μηνύματα περνάει και ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ  ΕΙΚΟΝΕΣ  (ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΑΣ ΑΔΕΡΦΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ , ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ. ΣΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝ ΕΙΔΗΣΗ.

ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ , ΞΗΛΩΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥ , ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΙΟΥ , .....ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΡΟΛΟΙ .

 ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΟΜΑΡΕΣ !


 


 

 

 

 https://youtu.be/CwBntO-fC7c

 https://youtu.be/AAZ1HW75Zd4

https://youtu.be/7lMSMT5E_zw

https://youtu.be/EIGeyseLXSQ

https://youtu.be/zAqMrJ_L7-E

https://youtu.be/OInhsr4w9sU

https://youtu.be/3o_f8enaSDc

https://orthodoxdida.blogspot.com/2024/01/blog-post_527.html

 https://www.impantokratoros.gr/9FF8E634.print.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετά την Πάπισσα Ιωάννα η Πατριάρχισσα Αγάπη

 Σήμερα όλα είναι εφικτά ,  αφού άρχισαν από χειροτονίες ψαλτών γυναικών ,  έπειτα αναγνωστών γυναικών , έπειτα Ιερό- Διακόνησες  μετά θα δο...

Δημοφιλείς αναρτήσεις