ΑΡΧΙΚΗ

Έλλειψη σεβασμού σε λατρευτικούς χώρους Ορθοδόξων

 

 Έλλειψη σεβασμού των τουρκικών αρχών σε λατρευτικούς χώρους Ορθοδόξων

«Η παραχώρηση  από τον Δήμο Σμύρνης του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου για τη διοργάνωση πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής, είναι ένα γεγονός απαράδεκτο από κάθε άποψη, που δείχνει έλλειψη σεβασμού σε έναν λατρευτικό χώρο των Ορθοδόξων, ο οποίος μάλιστα έχει και ιστορική αξία, καθώς είναι από τα λίγα μνημεία που διασώθηκαν από την πυρπόληση των χριστιανικών συνοικιών της πόλης το 1922».

Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την πραγματοποίηση πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής στον Ι.Ν. του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη.

 --------------------

Μετὰ πίστεως, εὐλαβείας καὶ φόβου Θεοῦ εἰσιόντων ἐν αὐτῷ τοῦ Κυρίου δεηθῶμεν. Μέρος Δ ( Δια τον άγιον ναόν τούτον , όπως διαφυλάττεται από πασαν βεβηλωσιν...)

 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Η βεβήλωση  ιερών ναών είναι ελευθερία έκφρασης!!! | Ανιχνεύσεις

 

  2.339 βεβηλώσεις χριστιανικῶν ἐκκλησιῶν κατά τήν πενταετία 2015-2020 | ΕΣΤΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ

 ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΟΥΚΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΕΒΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ Ι.ΝΑΩΝ. ΝΤΡΟΠΗ !!


 

 


 

 


 



 

 

 

 

 

 

 

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

άλλοι πάλι πετούν  τα πρόσφορα ή αντίδωρα έξω από τις Εκκλησίες ή κοντά σε απόσταση ενός τετραγώνου λυπηρό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετά την Πάπισσα Ιωάννα η Πατριάρχισσα Αγάπη

 Σήμερα όλα είναι εφικτά ,  αφού άρχισαν από χειροτονίες ψαλτών γυναικών ,  έπειτα αναγνωστών γυναικών , έπειτα Ιερό- Διακόνησες  μετά θα δο...

Δημοφιλείς αναρτήσεις