ΑΡΧΙΚΗ

Ο Ιερώνυμος στον Παπαδάκη

 


Ο Ιερώνυμος στον Παπαδάκη, μιλάει για πρώτη φορά για τον πατέρα Αντώνιο: "Είναι παιδί μου, του είπα ότι δεν είναι σωστή η πορεία του"

 

Για τον πατέρα Αντώνιο μίλησε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1- στον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου- ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Στη συνέντευξη, μίλησε για πρώτη φορά για τον πατέρα Αντώνιο, ενώ τοποθετήθηκε και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

"Του υπέδειξα πως δεν είναι σωστή η πορεία του", δήλωσε μεταξύ άλλων για το πατέρα Αντώνιο.

"Του είχα πει, μπες μέσα στην Εκκλησία και θα έχεις όλη τη δυνατότητα να εργαστείς. Άκουγε, δεν άκουγε, αλλά καμιά φορά και οι γύρω μας μας κάνουν πλεκτάνες", σημείωσε με νόημα.

Για να προσθέσει:

"Ακόμα κι αν όλα είναι αλήθεια, είναι παιδί μου. Δεν είμαι ούτε αστυνόμος ούτε δικαστικός, είμαι πατέρας. Μέχρι να βγει το τελικό αποτέλεσμα από τη Δικαιοσύνη, πρέπει να περιμένουμε" 

 

Δεν πετύχαμε να φέρουμε τους νέους στην εκκλησία

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ένα από τα πράγματα που δεν έχει καταφέρει η Εκκλησία είναι να αγκαλιάσει του νέους: "Δεν πετύχαμε να φέρουμε τους νέους στην Εκκλησία", είπε χαρακτηριστικά.

"Πρέπει να πάμε πάνω στο πρόβλημα και να το λύσουμε. Θα ακολουθήσουν και χειρότερα πράγματα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε την Παιδεία μας. Πηγαίνετε σήμερα σε ένα σχολείο και ρωτήστε τα παιδιά ποιος ήταν ο Κολοκοτρώνης... Απογύμνωσαν τα σχολεία",

Ο ίδιος στη συνέχεια έσπευσε να τονίσει: "Θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα με τους νέους όσα μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση".

Αναφερόμενος στο έργο της Εκκλησίας τόνισε: 

 

"Δεν κατάλαβα πότε πέρασαν 15 χρόνια. Έχουν γίνει τόσα πολλά", προσθέτοντας: "Είναι πράγματα που πήγαν καλά, είναι άλλα που είναι στάσιμα και άλλα που δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμη", συμπλήρωσε "πρέπει να γίνονται πράξεις για τον λαό".

Αναφερόμενος στην περιουσία της Εκκλησίας είπε: "Η υπουργός, Μίνα Γκάγκα, μου ζήτησε να παραχωρήσω οικόπεδο για νοσοκομείο... που το έχουμε δώσει εδώ και 20 χρόνια". 

 

Ο Ιερώνυμος για τις νέες ταυτότητες

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από ιερείς και μέλη της Εκκλησίας για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε χαρακτηριστικά πως "εγώ έχω βγάλει νέα ταυτότητα", τονίζοντας πως "και μέσα στην Εκκλησία υπάρχουν ομάδες με πιο στενά μυαλά, όμως όποιος δεν επιθυμεί να βρίσκεται σε αυτή την μεγάλη οικογένεια μπορεί να αποχωρήσει".

Τέλος, ως προς το ζήτημα του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και την τεκνοθεσία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε πως "η Εκκλησία δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη θέση για το ζήτημα αυτό. Πιστεύουμε στην ελευθερία του ανθρώπου να ζει όπως επιθυμεί, όμως δεν θα επιτρέψουμε την αλλαγή στη σύνθεση της κοινωνίας", τονίζοντας πως "ένα παιδί που θα έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες τι δικαιώματα θα έχει". Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με τη συμβίωση των ζευγαριών, αλλά διαφωνεί με την τεκνοθεσία. 

----------

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

 ΠΗΓΗ


 

1 σχόλιο:

  1. Αφού τα τσέπωσε τα ευρώ του Καίσαρα , τώρα που πήρε την νέα ταυτότητα, αφού έκανε τα μπόλια θα τελέσει και γάμο , τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών , χωρίς τύψεις. Μήπως είναι Καμπαλιστης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μετά την Πάπισσα Ιωάννα η Πατριάρχισσα Αγάπη

 Σήμερα όλα είναι εφικτά ,  αφού άρχισαν από χειροτονίες ψαλτών γυναικών ,  έπειτα αναγνωστών γυναικών , έπειτα Ιερό- Διακόνησες  μετά θα δο...

Δημοφιλείς αναρτήσεις