ΑΡΧΙΚΗ

Ο Σερρών Θεολόγος είπε στους Σερραίους να κάνουν ενα σταυρό βλέποντας μαχητικό αεροσκάφους

 Μετά την ολοκλήρωση της περιφοράς των εικόνων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης απευθυνόμενος στους πιστούς στο προαύλιο του Μητροπολιτικού ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών αναφέρθηκε στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη μικρογραφία του μαχητικού αεροσκάφους. Η μικρογραφία του μαχητικού έχει τοποθετηθεί στο προαύλιο της μητρόπολης καθώς οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες είναι προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας.

 Ο Σερρών είπε  στους Σερραίους ,  να κάνουν ένα σταυρό βλέποντας μαχητικό αεροσκάφος.

Ποια η διαφορά το να προσκυνάς τα αγάλματα ή το αεροσκάφος ; καμία .

Άμα είναι έτσι κ. Θεολόγε και το άγαλμα του Δια και της Αφροδίτης άμα σας εκφράζουν εσάς ,  θα πρέπει να κάνουμε βλέποντας τα το σημείο του Σταυρού. Μου θυμίζει την πρώτη Εκκλησία που έλεγαν τους Χριστιανούς ή προσκυνάς το είδωλο δεν πειράζει πίστευε και στον Κύριο σου. Δείτε το βίντεο.


 


Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τους Πολιούχους των Σερρών


 

 


Με λειτουργική λαμπρότητα και σεμνοπρεπή ιεροπρέπεια εορτάζει η αγία Εκκλησία μας από σήμερα το εσπέρας την ιερά μνήμη της Συνάξεως των Αγ. ενδόξων Αρχιστράτηγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων θείων Δυνάμεων Ασωμάτων. Οι ηλιόμορφοι θείοι αρχάγγελοι αποτελούν τους αρχαίους εφόρους και προστάτες της ιστορικής πόλεως και Μητροπόλεως των Σερρών.

Στο πλαίσιο του ως είρηται πανηγυρικού αρχαγγελικού εορτασμού, η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης, φιλοξενεί, από τo παρελθόν Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, το αχειροποίητο και χαριτοφόρο εκτύπωμα της Παναγίας «Εικοσιφοινίσσης», προερχόμενο εκ της παλαιφάτου ομωνύμου Μονής του όρους Παγγαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας.

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, παραμονή της μεγάλης αρχαγγελικής εορτής, στις 6:00 το απόγευμα, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός, πολυαρχιερατικός Εσπερινός, στον εορτάζοντα ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Δράμας κ. Δωροθέου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν επίσης συμπροσευχητικώς μεταξύ άλλων και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ν. Δένδιας, οι Βουλευτές του Νομού Σερρών κ. κ. Κ. Αχ. Καραμανλής, Αν. Χατζηβασιλείου, Φ. Αραμπατζή και Θ. Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Π. Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Αλ. Χρυσάφης, η εκλεγμένη νέα Δήμαρχος Σερραίων κ. Β. Μητλιάγκα, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς κ. Ι. Τσιόπλος, ο Υποδιοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού κ. Δ. Κεσόπουλος, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος ΠΖ κ. Αδ. Σαρρής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών κ. Ευάγγ. Τσιώτας, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών και μέγα πλήθος λαού που προσήλθαν για να λάβουν την χάρη της Κυρίας Θεοτόκου και των θεοειδών αγίων αγγέλων.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης κ. Θεολόγος, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε θερμώς τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τους Άρχοντες του τόπου και τον φιλοπάρθενο και φιλάγγελο λαό του Θεού για την όλως συγκινητική και τιμητική συμμετοχή τους στις εφετεινές εορταστικές ακολουθίες για τους πολιούχους των Σερρών.

Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος στον συμπροσευχητικώς παριστάμενο Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ν. Δένδια, τον καλωσόρισε στην αγγελοφρούρητη και ηρωοτόκο πόλη των Σερρών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η χαρά μας σήμερον γίνεται έτι μεγαλυτέρα διότι συμπανηγυριστής και συνοδοιπόρος στην αποψινή εόρτιο σύναξη της Εκκλησίας μας είναι και ο Εξοχότατος Υπουργός Εθνικής Αμύνης της Πατρίδος μας, κ. Ν. Δένδιας, ο οποίος ηγαθύνθη να ανταποκριθεί ευγενώς στην πρόσκληση της τοπικής μας Εκκλησίας να ευρίσκεται σήμερον πλησίον μας.

Ο φιλότιμος και ηρωϊκός λαός μας, που φυλάττει πράγματι εθνικές και θρησκευτικές ‘’Θερμοπύλες’’, εδώ στις εσχατιές της Χώρας μας, χαίρεται να έχει τους ταγούς της Πατρίδος μας κοντά του.

Ευχόμεθα πάντοτε ο Άγιος Θεός να χαρίζει στην Πατρίδα μας εντίμους άρχοντες που θα διαπνέονται από υψηλά ιδανικά, αρχές και αγάπη προς την μητέρα Ορθόδοξο Εκκλησία μας, υπερασπιζομένους με θάρρος τα δίκαια αιτήματά της σε διεθνή και παγκόσμιο επίπεδο και εργαζομένους θυσιαστικώς και φιλοτίμως, ως υπηρέτες του λαού, για την πρόοδο και την ευημερία του.

Περισσότερα στην Πηγήhttps://www.imsn.gr/category/mitropoli/deltia-typou/
 
Ο Σερρών αποδείχτηκε  ειδωλολάτρης- Οικουμενιστης για πολλαπλή φορά  και πριν την Μεγάλη Σύνοδο . Όταν εγκαινίασε τον Ι.Ναο στο Κιλκίς της Παναγίας το Αξιον Εστι  με τις βλασφημίες Αγιογραφίες που υπήρχαν  εντός Του Ιερού Ναού  και με μόνο αυτά ...
δείτε και τα προηγούμενα

 
 



2 σχόλια:

  1. Μονο που είπε αυτό 1ον : Πρόσβαλε τον Ταξιάρχη 2ον είναι εικονομάχος γιατί θα πρεπε να λεγε στους Σερραίους να λέγουν την ευχή για τους αεροπόρους μπροστά στην εικόνα του Ταξιάρχη και όχι μπροστά στα είδωλα όπως το αεροσκάφος 3ον από αυτό φαίνεται ότι δεν ομολογεί την Ορθόδοξη Πίστη. Το ωραίο δεν αντέδρασε κανείς Σερραίος/α που ήταν εκεί. Αλήθεια ποιος ήταν αυτός ο άγνωστος Χ που έκανε υπακοή και το είπε ? πολλά τα ερωτήματα από τη μικρή βιντεοταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναφέρει στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης του για τους Έντιμους πολιτικούς που κάλεσε ο Σερρών ποιους των Τεμπτων ή που ο Δενδιας φόρεσε τὸν ἑβραϊκὸ κιπά ο δικηγόρος τῶν Ρότσιλντ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μετά την Πάπισσα Ιωάννα η Πατριάρχισσα Αγάπη

 Σήμερα όλα είναι εφικτά ,  αφού άρχισαν από χειροτονίες ψαλτών γυναικών ,  έπειτα αναγνωστών γυναικών , έπειτα Ιερό- Διακόνησες  μετά θα δο...

Δημοφιλείς αναρτήσεις