ΑΡΧΙΚΗ

Τύπος Ψευδοπροφήτου & Ὁ Ψευδοπροφήτης (Μέρος Α΄)

 

Θεωρούμε χρήσιμο να σημειώσουμε, ότι στο διάβα των αιώνων η ανθρωπότητα γνώρισε και θα γνωρίσει πολλούς τύπους και προδρόμους του ψευδοπροφήτου, οι οποίοι εργάζονται τα έργα του διαβόλου και υπηρετούν το σχέδιό του.

 

– Τύπος ψευδοπροφήτου κατά την περίοδο της χριστιανομάχου Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν οι Ιερείς και οι θεράποντες της ειδωλολατρικής πλάνης. Το έργο των ψευδοπροφητών είχε αναλάβει τότε το ειδωλολατρικό ιερατείο, το οποίο έκανε τα πάντα, για να πείσει και να εξαναγκάσει τους

καρτερόψυχους χριστιανούς να θυσιάσουν στα είδωλα και να προσκυνήσουν τους θεοποιηθέντες Ρωμαίους Αυτοκράτορες.

Το έργο του ψευδοπροφήτου, σαν τύπος αυτού, υπηρέτησαν οι Χριστιανομάχες αιρέσεις.

–   Τύπος ψευδοπροφήτου μπορεί να χαρακτηρισθεί η αίρεση του Παπισμού που αρνήθηκε το Δόγμα της Ορθοδοξίας και έχει τεθεί στην υπηρεσία κοσμικών σχεδίων και επιδιώξεων.

–   Σαν τύπος ψευδοπροφήτου μπορούν να νοηθούν ο άθεος υλισμός, η μαγεία, ο πνευματισμός, η θεοσοφία κ.α. τα οποία υπηρετούν το σχέδιο του Αντιχρίστου.

–   Ψευδοπροφήτης σατανικός, στις μέρες μας, μπορεί να χαρακτηρισθεί επίσης η παναίρεση του Οικουμενισμού. Το τερατώδες αυτό κατασκεύασμα είναι χαρακτηριστικός τύπος ψευδοπροφήτου, προδρόμου του Αντιχρίστου στην εποχή μας, διότι γίνεται ολοφάνερο, ότι πολεμάει με πλάνη και δολιότητα την Αγία μας Ορθοδοξία και προσπαθεί με σατανική δεξιοτεχνία και κατά στάδια, να μας οδηγήσει στην προσκύνηση του σατανά!

– Τύπος ψευδοπροφήτου, ψευδοπροφήτης φοβερός και πρόδρομος του Αντιχρίστου είναι ο Χιλιασμός, Ιεχωβαδισμός, η Μασωνία και παραφυάδες αυτών, που πολεμούν με την πλάνη, με τον έντεχνο εξαναγκασμό, την πίστη, ώστε να στρέψουν άπιστες, ολιγόπιστες ψυχές στη λατρεία του αντιχρίστου θηρίου.

Δεν γνωρίζουμε με πόσους και με ποιους τύπους ψευδοπροφήτου θα υπηρετηθεί διά μέσου των αιώνων το κακούργο και ψυχοκτόνο σχέδιο του διαβόλου. Γεγονός, πάντως, είναι ότι ο σατανάς με τα όργανά του, που θα είναι πρόδρομοι του Αντιχρίστου και του Ψευδοπροφήτου, θα πολεμάει, χωρίς ανάπαυλα τον κόσμο, ώστε να τον ρίχνει στην πλάνη.

Τελικώς, βέβαια ο πόλεμος αυτός θα ενταθεί κατά τις τελευταίες ημέρες του κόσμου και τότε ο ίδιος ο ψευδοπροφήτης θα αποθρασυνθεί και με τέρατα και σημεία θα προσπαθήσει να παρουσιάσει σαν θεό, μπροστά στα μάτια των ανθρώπων, τον Αντίχριστο.

Πρέπει, τέλος, να τονίσουμε ότι οι τύποι ψευδοπροφήτου, όλες οι αιρέσεις και οι προπαγάνδες, που πολεμούν τον Χριστό και την Εκκλησία Του, εμφανίζονται αρχικά με ένδυμα προβάτου, αλλά γρήγορα αποδεικνύεται, ότι κάτω από την ψεύτικη προβιά, κρύβεται το θηρίο. Όπως θηρίο αιμοχαρές, πλανερό και βίαιο θα είναι ο ψευδοπροφήτης στον καιρό του Αντιχρίστου, που θα κάνει τα πάντα, ώστε να προσκυνηθεί ο Άνομος.

Πηγή: «Ο Αντίχριστος», Αρχ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (Σελ. 183-185)

 

http://makkavaios.blogspot.gr/2017/02/blog-post_51.html#more

 

Ὁ Ψευδοπροφήτης (Μέρος Α΄) 

 

Ποιος θα είναι και τι θα κάνει

Κρίνουμε τώρα αναγκαίο, πριν συνεχίσουμε τα περί Αντιχρίστου, να δούμε συνοπτικά τον ψευδοπροφήτη, ο οποίος θα προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στο έργο της θεοποιήσεως του Αντιχρίστου. Και αμέσως προβάλλουν τα ερωτήματα: Ποιος θα είναι ο ψευδοπροφήτης; Πότε θα φανερωθεί; Τι θα κάνει;

Ο ψευδοπροφήτης θα είναι ο κατ’ εξοχήν πρόδρομος του Αντιχρίστου και συγχρόνως υπασπιστής του. Θα είναι σύγχρονος του Αντιχρίστου και θα

προηγηθεί ολίγον αυτού, σαν πρόδρομός του, σαν προπαρασκευαστής του απαίσιου, ανθρωποκτόνου έργου του. Θα έλθει κατά κακέκτυπη μίμηση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Ενώ όμως το έργο του Προδρόμου του Χριστού ήταν κήρυγμα μετανοίας και σωτηρίας, το κήρυγμα του ψευδοπροφήτου, του άνομου προδρόμου του Αντιχρίστου, θα είναι κήρυγμα αποστασίας. Θα είναι κήρυγμα πλάνης. Θα επιδιώξει ο ψευδοπροφήτης να οδηγηθούν ψυχές στην αιώνια καταδίκη. Θα πείσει τους απίστους, καθώς και πολλούς ολιγόπιστους και αμετανόητους αμαρτωλούς να προσκυνήσουν τον Αντίχριστο.

Ο ψευδοπροφήτης παρομοιάζεται στην Αποκάλυψη, με θηρίο, που ανεβαίνει από την γη. Πρόκειται να ανέλθει από την γη. Δηλαδή εκ «της γήινης και χαμερπούς πολιτείας» λέγει ο Ανδρέας Καισαρείας.

Θα είναι υποκριτής. Θα κρύβει την ανθρωποκτόνο θηριωδία του κάτω από προβιά. Θα είναι πλάνος. Θα παρουσιάζει θεοσέβεια. Θα κρύβεται η σατανική θηριωδία του κάτω από μεγάλη κοσμική αίγλη και περιωπή. Θα γοητεύει, θα μαγεύει τους άπιστους ανθρώπους με θεαματικά μαγικά έργα. Θα ελκύει και θα πλανά με δυο λόγια.

Το ποιος θα είναι αυτός ο ψευδοπροφήτης, θα παραμένει άγνωστο μυστήριο. Το κατά πόσο θα είναι πρόσωπο συγκεκριμένο, αρχηγός αιρέσεως, Ιουδαίος ή όχι, το εάν θα είναι μεγάλη αντίχριστος πλάνη, δεν μπορούμε να μιλήσουμε με καθαρότητα.

Τούτο θεωρείται βέβαιο πάντως, ότι ο ψευδοπροφήτης θα είναι η συνέχεια και η κορύφωση των σημερινών προδρόμων του Αντιχρίστου. Θα είναι ίσως το άθροισμα και η κατάληξη όλων των αντιχρίστων πλανών και αιρέσεων που υπάρχουν σήμερα και θ’ αναπτυχθούν ως τους εσχάτους καιρούς. Παπισμός, Οικουμενισμός, Μασωνία, Σιωνισμός και πλήθος πλάνες και αιρέσεις υπάρχουσες σήμερα και αναπτυσσόμενες ή συγχωνευόμενες στο μέλλον θα εκπροσωπούνται τότε από τον ψευδοπροφήτη. Και ψευδοπροφήτης μπορεί να νοείται η τότε αντίχριστη αίρεση που θα πλανά τον κόσμο ή ο αρχηγός της, σαν πρόσωπο.

Πηγή: «Ο Αντίχριστος», Αρχ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (Σελ. 172-173)

http://makkavaios.blogspot.gr/2017/02/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το πρωτάκουστο και παράδοξο είναι, όταν τα ίδια τα όπλα των εχθρών οδηγούνται σαν πολεμικές μηχανές εναντίον τους 5

  Η Ιερωσύνη-  ο Γάμος - το  Ευχέλαιο Απαντήσεις σε ερωτήματα δογματικά  Ανδρέα Θεοδώρου, εκδ. Αποστολικής Διακονίας, 1997, σελ. 172-1...

Δημοφιλείς αναρτήσεις